Ήρθε η ώρα των γιορτών, όμως μπορείτε να φάτε γλυκά, πολύ λιπαρά τυριά, αλλά και πίτες με αλλαντικά τώρα που είστε έγκυος;  Δυστυχώς, υπάρχουν τρόφιμα που μια εγκυμονούσα πρέπει να τα αποφεύγει για το καλό το δικό της, αλλά και του παιδιού.

Το σημαντικότερο όλων είναι να μην αμελήσετε την καλή διατροφή που (μάλλον) κάνατε μέχρι τις γιορτές. Αν και υπάρχουν πολλά και ελκυστικότερα φαγητά γύρω σας, προσπαθήστε να μην ξεχάσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Βέβαια μπορείτε να απολαύσετε λίγα μελομακάρονα ή κανέναν κουραμπιέ μετά από αυτά!

Αν στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι υπάρχουν και πιάτα με θαλασσινά, καλό είναι να τα αποφύγετε, γιατί μπορεί να γίνουν αιτία μιας τροφικής δηλητηρίασης, κατάστασης που δεν θα θέλατε να αντιμετωπίσετε σε αυτή τη φάση της ζωής σας.

Οι διάφορες πιατέλες με ζαμπόν, σαλάμια, λουκάνικα και διάφορα άλλα τέτοια εδέσματα, θα ήταν προτιμότερο να μην αποτελέσουν μέρος του ανεφοδιασμού του πιάτου σας, μια και τα αλλαντικά είναι σε θέση να προκαλέσουν τοξοπλάσμωση, η οποία ίσως να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του μωρού σας.

Μπορείτε να καταναλώσετε σκληρά τυριά, όπως κασέρι, κεφαλογραβιέρα, ένταμ κ.α., αλλά πρέπει να αποφύγετε τυριά που έχουν όψη «μούχλας» καθώς και εκείνα που είναι πολύ μαλακά, όπως το ροκφόρ και το μπρι. Παρόλα αυτά μπορείτε να φάτε και από αυτά, αν είναι ψημένα.

Προσέξτε τα φαγητά και τα γλυκά που περιέχουν σάλτσες ή άλλα παρασκευάσματα από ωμά αυγά, όπως είναι οι μαρέγκες και η μαγιονέζα.

Δώστε λοιπόν την πρέπουσα προσοχή σε όλα αυτά και περάστε μια βραδιά μαγική και αξέχαστη, γιατί να θυμάστε… τίποτα δεν θα είναι το ίδιο σε λίγο διάστημα!

Πηγή: mother.gr