Newsroom

Μια ενεργή σεξουαλική ζωή αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής σας υγείας. Όπως εξηγεί η Cleveland Clinic, το τακτικό σεξ μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση, να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, να υποστηρίξει μια υγιή καρδιά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επίσης, το σώμα σας απελευθερώνει ωκυτοκίνη και ενδορφίνες την ώρα που απολαμβάνετε πιο προσωπικές στιγμές με τον/ τη σύντροφό σας, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του στρες, να προωθήσουν τον καλύτερο ύπνο και να βοηθήσουν σε πολλές άλλες σωματικές λειτουργίες.

Η εξεύρεση τρόπων για να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας, λοιπόν, μπορεί να σας βοηθήσει να μην χάσετε όλα τα οφέλη του σεξ. Ακολουθούν, λοιπόν, τρεις απλοί και εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ορμή.

Απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους

Δεν είναι μυστικό ότι το επιπλέον βάρος δεν είναι καλό για την υγεία σας. Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, αναπνευστικά προβλήματα και ένα σωρό πιθανά προβλήματα ψυχικής υγείας. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτά τα περιττά κιλά μπορούν, επίσης, να κάνουν ζημιά στη σεξουαλική σας ζωή με πολλούς τρόπους.

Το να παλεύετε με θέματα βάρους και πρότυπα ομορφιάς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας, κάνοντάς σας λιγότερο πιθανό να θέλετε να είστε οικεία με ένα άλλο άτομο.

Επιπλέον, τα υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών. Όσοι έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) παράγουν περισσότερη σφαιρίνη που δεσμεύει τις ορμόνες του φύλου (SHBG), η οποία είναι μια χημική ουσία που δεσμεύει την τεστοστερόνη και μειώνει τη σεξουαλική επιθυμία, εξηγεί το healthdigest.com. Η απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών και η εστίαση σε ένα υγιές βάρος για το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή.

Φάτε σοκολάτα

Σοκολάτα

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η σοκολάτα είναι ένα είδος αφροδισιακού που μπορεί να εκκινήσει τη σεξουαλική επιθυμία ενός ατόμου. Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ της σοκολάτας και της αυξημένης διέγερσης, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες συνδέσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά σοκολάτα ανέφεραν υψηλότερες βαθμολογίες στον δείκτη γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας (FSFI) σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έτρωγαν σοκολάτα.

Ένας λόγος για αυτή τη σύνδεση μπορεί να είναι ότι η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη και σεροτονίνη, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας, εξηγεί το WebMD. Ωστόσο, αυτές οι χημικές ουσίες που προκαλούν ευτυχία μπορούν, επίσης, να λειτουργήσουν ως σεξουαλικό διεγερτικό κάνοντάς σας να αισθάνεστε καλά και ενδεχομένως πιο ανοιχτοί στο σεξ.

Η σοκολάτα είναι, επίσης, ένα εξαιρετικά αισθησιακό τρόφιμο, με έντονες γεύσεις, μυρωδιές και υφές που λιώνουν στο στόμα σας και δημιουργούν μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι, επίσης, πιθανό ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να διεγείρει τις αισθήσεις αρκετά ώστε να παράγει ένα είδος φυσιολογικής διέγερσης που μπορεί να οδηγήσει στο σεξ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Συμπεριλάβετε το σκόρδο στη διατροφή σας

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα δημοφιλές αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα. Αν και προσθέτει σπιρτάδα στη γεύση σε πολλά πιάτα, το σκόρδο έχει, επίσης, φαρμακευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία σας. Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Antioxidants μοιράστηκε ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, μεταβολικών διαταραχών, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ένα άλλο όφελος του σκόρδου μπορεί να είναι η ενίσχυση της σεξουαλικής σας ορμής, αναφέρει το Healthline. Επειδή το σκόρδο αυξάνει τη ροή του αίματος και βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία. Επίσης, μια μελέτη που βρέθηκε στο Molecules έδειξε ότι η S-allyl κυστεΐνη που βρίσκεται στο σκόρδο θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανδρική γονιμότητα.

Τέλος, το σκόρδο είναι, επίσης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Food Science and Biotechnology επιβεβαιώνει ότι το παλαιωμένο σκόρδο είναι ιδιαίτερα ισχυρό όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Μπλοκάροντας τις ελεύθερες ρίζες και άλλες βλαβερές ενώσεις που μπορούν να αναπτυχθούν στο σώμα, το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γονιμότητας και να υποστηρίξει μια ενεργή σεξουαλική ζωή προάγοντας τη συνολική υγεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.