Το τελευταίο ζευγάρι παπούτσια που θα θέλατε να φορέσετε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι οι γόβες στιλέτο. Ή οποιαδήποτε τακούνια, για την ακρίβεια. Όμως, ως σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και μελλοντικού βασιλιά, όπως η Κέιτ Μίντλετον, το να φοράς τακούνια ανεξαρτήτως καιρού είναι κάτι που αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, την προέκταση του ποδιού σου.

Έχοντας φορέσει ψηλοτάκουνα παπούτσια κατά τη διάρκεια μεγάλων και σημαντικών εκδηλώσεων, η Κέιτ Μίντλετον έχει κατακτήσει την τέχνη του να παραμένει άνετη, χρησιμοποιώντας μερικά «στιλιστικά κόλπα» για να αποφεύγει τους πόνους που συνοδεύουν τη χρήση τακουνιών.

Κέιτ Μίντλετον: Πώς παραμένει άνετη με τα τακούνια της

Κέιτ Μίντλετον

Μιλώντας στο Insider, η ειδικός σε θέματα βασιλικής εθιμοτυπίας Myka Meier, σύμφωνα με το Bustle, εκτιμά ότι το μυστικό όπλο της Κέιτ Μίντλετον είναι ένα καλσόν (αξίας μόλις 6 λιρών) με λωρίδες τζελ που είναι προσαρτημένες στο κάτω μέρος για να προσφέρουν στα πόδια επιπλέον σταθερότητα όταν φοράει τα τακούνια της. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η μελλοντική βασίλισσα φοράει αυτό ακριβώς το καλσόν, το Footwear News σημείωσε το 2017 ότι μπορούσε κανείς να δει αυτές τις λωρίδες τζελ σε μια φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον που φορούσε ένα ζευγάρι τακούνια Tabitha Simmons κατά τη διάρκεια μιας βασιλικής περιοδείας στον Καναδά το 2011.

Η Meier πιστεύει, επίσης, ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ συχνά συνδυάζει αυτό το καλσόν με ένα δερμάτινο πάτο για διπλή αντιολισθητική προστασία. Οι πάτοι, που πωλούνται στη λιανική σχεδόν 19 λίρες, είναι παραγεμισμένοι για επιπλέον άνεση και έχουν σχεδιαστεί για να μην είναι «πολύ ογκώδεις» στα τακούνια. Έχουν, επίσης, σχήμα στο μπροστινό μέρος, ώστε να μπορεί κάθε γυναίκα να τους φορέσει με ανοιχτά ή κλειστά παπούτσια. Σύμφωνα με το Vanity Fair, μια ανώνυμη πηγή δήλωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον «πιστεύει ότι είναι υπέροχα».

Κέιτ Μίντλετον

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Μίντλετον φοράει τακούνια στην πλειονότητα των βασιλικών εκδηλώσεων στις οποίες παρευρίσκεται, ενίοτε φοράει και πιο άνετα παπούτσια. «Έχουμε δει τη δούκισσα του Κέιμπριτζ με αθλητικά παπούτσια και φλατ σε πιο casual ή αθλητικού περιεχομένου εκδηλώσεις», σημείωσε η Meier. «Έχει επίσης φορέσει ανοιχτά πέδιλα με λουράκια σε βραδινές εκδηλώσεις».