Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, το φυστικοβούτυρο είναι ένα αρκετά ευέλικτο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική από σάντουιτς και smoothies μέχρι σπιτικές μπάρες και σάλτσες -τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα. Γεμάτο με πρωτεΐνες και υγιή λίπη, το φυστικοβούτυρο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να μην γνωρίζετε για ένα από τα οφέλη του που έχει να κάνει με τα σκασμένα χείλη.

Φυστικοβούτυρο

Φυστικοβούτυρο: Το απίθανο όφελος για τα χείλη σας από την κατανάλωσή του

Το φυστικοβούτυρο, λοιπόν, σύμφωνα με το healthdigest.com, μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τα σκασμένα χείλη σας. Μια δίαιτα χαμηλή σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορεί να συμβάλει σε πολλές αρνητικές παρενέργειες, όπως ξηρά και ξεφλουδισμένα χείλη. Από την άλλη, το φυστικοβούτυρο περιέχει αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πάλι υγιή και ενυδατωμένα χείλη.

Τα ξηρά χείλη μπορεί, επίσης, να προκληθούν από τον ξηρό καιρό, το συχνό γλείψιμό τους και την κατανάλωση πικάντικων φαγητών. Εάν, λοιπόν, αντιμετωπίζετε συχνά σκασμένα χείλη, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στις συνήθειες του τρόπου ζωής σας. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη διατροφή σας ή να αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας. Η εφαρμογή ενός lip balm στα χείλη σας το βράδυ και η κατανάλωση άφθονου νερού μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην αποφυγή των σκασμένων χειλιών.

Φυστικοβούτυρο

Άλλα οφέλη για την υγεία του φυστικοβούτυρου

Τα υγιή χείλη, ωστόσο, δεν είναι το μόνο όφελος που μπορείτε να αποκομίσετε από την κατανάλωση του φυστικοβούτυρου. Αυτή η τροφή περιέχει μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων, όπως βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και χαλκό, βιταμίνες Β3, 5 και 6. Το φυστικοβούτυρο έχει πολλά υγιεινά για την καρδιά λιπαρά και πρωτεΐνες που σας κρατούν χορτάτους μετά το φαγητό. Η πρωτεΐνη, οι φυτικές ίνες και το υγιές λίπος στο φυστικοβούτυρο μπορούν να σας δώσουν αυτήν τη ώθηση που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια, αναφέρει το Eat This, Not That!

Φυστικοβούτυρο

Φυστικοβούτυρο: Γιατί να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας

Είναι γνωστό ότι το φυστικοβούτυρο παρασκευάζεται από φιστίκια, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν μέρος μιας ομάδας τροφών που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Μια διατροφή που περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς κάθε μέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον συνολικό κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

«Οι ξηροί καρποί έχουν ένα υγιές προφίλ λίπους (συμπεριλαμβανομένων των μονο- και πολυακόρεστων λιπαρών) είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο που βοηθούν στη διατήρηση μιας υγιούς αρτηριακής πίεσης, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και περιέχουν φυτικές υγιεινές για την καρδιά φυτοστερόλες», δήλωσε η διαιτολόγος Jennifer McDaniel, στο healthdigest.com. Αν θέλετε, λοιπόν, πολλά οφέλη για την υγεία απολαμβάνοντας ένα νόστιμο σνακ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φάτε λίγο φυστικοβούτυρο!