Αν θέλετε να μάθετε το μυστικό για τα πάντα-γυαλιστερά μαλλιά της Μέρι- Κέιτ και της Άσλεϊ Όλσεν, μην ψάχνετε άλλο. Σε μια συνέντευξη στο The Edit, ο κομμωτής των διδύμων, Μαρκ Τάουνσεντ, από τους πιο διάσημους του Χόλιγουντ με πελάτισσες όπως όλες οι αδερφές Όλσεν, η Ντακότα Τζόνσον κ.α., αποκάλυψε ότι οι ηθοποιοί-σχεδιαστές μόδας ορκίζονται σε ένα μαλακτικό μαλλιών DIY κατασκευασμένο από λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, λάδι jojoba και βιταμίνη Ε.

Για να παρασκευάσετε το σπιτικό μαλακτικό μαλλιών στο σπίτι θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι jojoba, 1 κουταλιά λάδι καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, 1 σταγόνα λάδι καρότου (εάν έχετε σκούρα μαλλιά) και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το λάδι καρύδας είναι αρκετά μαλακό πριν το προσθέσετε στο μείγμα. Σε αντίθετη περίπτωση τοποθετήστε το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ο Τάουνσεντ συνιστά τη χρήση του μείγματος ως μαλακτικό ή μάσκα πριν από την εφαρμογή του σαμπουάν μία έως δύο φορές την εβδομάδα, αφήνοντάς τη για μία ώρα πριν ξεπλύνετε, ώστε να αποκτήσετε μεταξένια και λεία μαλλιά. «Είναι πολύ βαρύ, αλλά διεισδύει στα μαλλιά. Η χρήση του μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή», λέει.

Που οφείλεται η επιτυχία της συγκεκριμένης μάσκας που γίνεται ανάρπαστη από τις πελάτισσες του διάσημου κομμωτή; Όλα αυτά τα έλαια που χρησιμοποιεί έχουν εξαιρετικά μικρά μόρια και έτσι διεισδύουν στον άξονα της τρίχας, ενυδατώνοντάς την πραγματικά.

Η απόλυτη απόδειξη ότι λειτουργεί η μάσκα, λέει ο Τάουνσεντ, έρχεται από τις επαναλαμβανόμενες πελάτισσές του. «Όταν μου ζητούν συνεχώς περισσότερο από το συγκεκριμένο προϊόν, ξέρεις ότι αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά», εξηγεί.