Ο ατμός επηρεάζει ευνοϊκά όλη την επιδερμίδα και βελτιώνει τη ροή του αίματος. Λόγω της επίδρασής του απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και λίπη και οι θρεπτικές ουσίες εισχωρούν πιο εύκολα στον οργανισμό μας.

Συνήθως αυτή η σάουνα χρησιμοποιείται από ανθρώπους με λιπαρό δέρμα ή ακμή. Σε περίπτωση που έχετε ξηρή επιδερμίδα δεν ενδείκνυται η χρήση της, μόνο εάν είναι πολύ μολυσμένη, αλλά οπωσδήποτε μετά την τοποθέτηση της κρέμας προσώπου.

Δεν είναι κατάλληλη επίσης και για ανθρώπους με υψηλή πίεση ή καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στα κέντρα ομορφιάς η σάουνα προσώπου είναι υποχρεωτική, η οποία αποτελεί μια ατομική σάουνα προσώπου, επειδή μετά την χρήση της το δέρμα υποβάλλεται πιο εύκολα στις υπόλοιπες αισθητικές θεραπείες.

Η διάρκεια της σάουνας αυτής είναι από 5 έως 15 λεπτά, σε περίπτωση που μετά δε θα πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες, ύστερα απ’ αυτήν το πρόσωπο ξεπλένεται με χλιαρό νερό και απλώνετε λοσιόν σύσφιξης δέρματος.

Βεβαίως και στο σπίτι μπορείτε να την κάνετε αυτή την θεραπεία, εάν τοποθετήσετε στην κουζίνα να βράσει νερό σε ένα μπολ και προσθέσετε 1 γραμμάριο μαγειρικής σόδας ή κάποιο είδος βοτάνου. Όταν βράσει, σκεπάζετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και σκύβετε πάνω από το μπολ.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε βότανα, η ποσότητά τους πρέπει να είναι 1 λίτρο νερό με 1 κουτάλι της σούπας βοτάνου. Για παράδειγμα το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδη δράση και συνήθως χρησιμοποιείται σε ερεθισμένο δέρμα. Το δενδρολίβανο, η αψιθιά (αρτεμισία) και το χιλιόφυλλο (Αχίλλεια η χιλιόφυλλος, αγριαψιθιά) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: omorfia.org