Απομακρύνετε φυσικά την περιττή λιπαρότητα και τα σπυράκια που προκαλούνται από αυτή με μια απλή και εύκολη μάσκα, η οποία περιέχει αγνά υλικά. Πρόκειται για μια πολύ ασφαλή θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και 3-4 φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να έχετε εμφανή και γρήγορη μείωση της λιπαρότητας.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά αλεύρι ρεβιθιού (υπάρχει σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) ή κορν φλάουερ
– 1 γεμάτη κουταλιά πλήρες στραγγιστό γιαούρτι

Αξίζει να σημειωθεί πως το αλεύρι ρεβιθιού ή το κορν φλάουερ έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την περιττή λιπαρότητα της επιδερμίδας χωρίς να διαταράσσουν τον φυσικό μανδύα προστασίας του, γεγονός που συνεπάγεται την μείωση της εμφάνισης της ακμής. Από την άλλη μεριά το γιαούρτι μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, προσφέροντας παράλληλα απαλή απολέπιση και αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και φωτεινό.

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και ανακατέψτε το μέχρι να αφρατέψει και να γίνει ομογενές. Στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά, ανακατεύοντας παράλληλα, το αλεύρι.

Τρόπος εφαρμογής:

Αφού πρώτα καθαρίσετε καλά το πρόσωπο σας, πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και απλώστε το σε στεγνό δέρμα κάνοντας απαλές ανοδικές κινήσεις. Προσοχή, θα πρέπει να αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για μισή ώρα.

Μην ανησυχήσετε αν το δείτε να στεγνώνει και να σκληραίνει, είναι φυσιολογικό. Έπειτα, βρέξτε λίγο με τα χέρια σας ή με ένα σφουγγαράκι το πρόσωπο για να ρουφήξει η μάσκα αρκετό νερό το οποίο θα την βοηθήσει να μαλακώσει. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν η επιδερμίδα σας είναι μεικτή, μπορείτε να απλώσετε τη μάσκα μόνο στο Τ, δηλαδή στις λιπαρές περιοχές του προσώπου σας, έτσι ώστε να μην διαταράξετε τα σημεία που δεν έχουν έντονη λιπαρότητα.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr