Η μέση γυναίκα δαπανά σχεδόν ένα χρόνο από τη ζωή της υπολογίζοντας τις θερμίδες που καταναλώνει και ανησυχώντας για το βάρος της, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες σκέφτονται ή μιλάνε για δίαιτες για περίπου 21 λεπτά την ημέρα, δηλαδή για περισσότερες από δυο ώρες την εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι ανησυχούν για το βάρος τους για 127 ώρες το χρόνο, που αντιστοιχεί σε περίπου 355 μέρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Οι άντρες από την άλλη πλευρά, δαπανούν 18 λεπτά τη μέρα ανησυχώντας για τα κιλά τους, δηλαδή 109 ώρες το χρόνο, που σημαίνει κατά τη διάρκεια της ζωής τους 304 μέρες λιγότερες από τις γυναίκες.

Οι μισοί από μας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το βάρος μας και προσπαθούμε να χάσουμε κιλά ελέγχοντας τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε, λένε οι επιστήμονες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν είναι μόνο οι γυναίκες που προσπαθούν να βγουν νικήτριες στη μάχη των θερμίδων. Σχεδόν το 38% των αντρών παραδέχονται ότι αναζητούν διατροφικές πληροφορίες στις συσκευασίες των τροφίμων προκειμένου να διατηρηθούν αδύνατοι.

Πηγή: vita.gr