Είστε γυναίκα υπάλληλος και έχετε γυναίκα αφεντικό και θέλετε να της ζητήσετε αύξηση; Προσέξτε πότε θα το ζητήσετε, γιατί αν το τολμήσετε τις λάθος ημέρες, μάλλον δε θα καταφέρετε αυτό που ονειρεύεστε!

Ποιες όμως είναι αυτές οι λάθος μέρες;

Σύμφωνα με την καθηγήτρια ψυχολογίας Dr Margery Lucas οι γυναίκες γίνονται πιο ανταγωνιστικές τις γόνιμες ημέρες τους και μπορεί να «ρίξουν» μέχρι και 25% το ποσό που επρόκειτο να σας δώσουν ως αύξηση αν το ζητούσατε μία άλλη μέρα, αν είστε γυναίκα.

Η αδίστακτη αυτή συμπεριφορά χρονολογείται από την εποχή των σπηλαίων όταν οι γυναίκες έπρεπε όχι μόνο να προσέχουν τον εαυτό τους, αλλά και να κρατούν όσα μπορούν για τον εαυτό τους για να είναι πιο ανταγωνιστικές στα μάτια των αρσενικών.

«Οι γυναίκες πρέπει να το λαμβάνουν αυτό σοβαρά υπόψη καθώς επίσης και το πόσο ελκυστική είναι η αφεντικίνα τους προτού ζητήσουν να διαπραγματευτούν κάτι μαζί της» είπε η Dr Lucas.

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε ομάδα ψυχολόγων από το κολέγιο Wellesley στις ΗΠΑ, οι συμμετέχουσες έπρεπε να αποφασίσουν τι μισθό θα δώσουν σε έναν «εικονικό» συνεργάτη τους και να κρατήσουν τα υπόλοιπα για τον εαυτό τους.

Στη συνέχεια εκλήθησαν να αξιολογήσουν το πόσο όμορφο κι ελκυστικό έβλεπαν τον υποτιθέμενο συνεργάτη τους με κλίμακα από 1 έως 10.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που ήταν στις γόνιμες ημέρες τους κατά μέσο όρο πρόσφεραν 25% χαμηλότερο μισθό στις πιο όμορφες γυναίκες συγκριτικά με όσες δεν έβλεπαν ως τόσο ελκυστικές.

Όσες δεν βρίσκονταν στις γόνιμες μέρες τους ήταν πιο «γενναιόδωρες», προσφέροντας κατά μέσο όρο 20% μεγαλύτερο μισθό στις πιο όμορφες απ’ ό,τι στις πιο άσχημες.

Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, σημαίνει ότι οι γυναίκες που δεν είναι σε γόνιμη περίοδο νιώθουν ότι «απειλούνται» λιγότερο από τις γυναίκες συναδέλφους τους.