Τώρα που καλοκαίριασε, ετοιμάζεσαι για εξορμήσεις στις παραλίες αλλά έχεις ένα βασικό πρόβλημα: τις αντιαισθητικές τρίχες που «κοσμούν» όλο το σώμα από τις μασχάλες μέχρι τον αστράγαλο.

Κερί, ξυράφι, κρέμα ή λέιζερ; Ό,τι και αν διαλέξεις το βασικό είναι να έχεις και σούπερ επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση. Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι.

Χαλάουα: Αν θέλεις να απαλλαγείς για πολύ καιρό από τις αντιαισθητικές τρίχες σε όλο σου το σώμα από τις μασχάλες μέχρι τα πόδια, τότε δεν έχεις παρά να επενδύσεις στη χαλάουα. Μπορεί στην αρχή και αν δεν έχεις συνηθίσει να πονέσει λίγο παραπάνω-τουλάχιστον σε σχέση με το ξυράφι- αλλά τουλάχιστον θα κάνεις πολύ καιρό να δεις τρίχα.

Για τέλειο αποτέλεσμα και στο σπίτι, άπλωσε την προς την κατεύθυνση της τρίχας έτσι ώστε να πάρει όλες τις τρίχες ενώ εσύ βάζεις όλη σου τη δύναμη για να τις τραβήξεις μακριά με αντίθετη φόρα.

Αν θέλεις κάτι όσο πιο φυσικό μπορείς να βρεις, τότε δεν έχεις παρά να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Θα χρειαστείς: 3 κουταλιές σούπας νερό, 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές σούπας λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπρίκι και τα αφήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις ετοιμαστεί την ρίχνεις σε μια κρύα επιφάνεια και την αφήνεις να κρυώσει. Άρχισε να την ξεκολλάς και να τη δουλεύεις με τα χέρια σου και ξεκίνα να αφαιρείς τις τρίχες.

Οι αποτριχωτικές μηχανές: Είναι μια ακόμη… οδυνηρή λύση που όμως είναι πολύ καλή και κρατάει μέχρι και ένα μήνα.

Αν δεν θέλεις να κυκλοφορείς με ένα ξυραφάκι στο χέρι και θέλεις η αποτρίχωση σου να κρατήσει τότε δεν έχεις παρά να υιοθετήσεις τη λύση της αποτριχωτικής μηχανής που μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω από το απλό ξυραφάκι όμως αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και εξασφαλίζει αποτέλεσμα που διαρκεί πολύ περισσότερο.

Αποτριχωτικό λέιζερ: Το λέιζερ είναι η ιδανική επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια αφού θα ξεχάσεις πώς είναι οι τρίχες. Το λέιζερ είναι ένα μηχάνημα που με το φως που παράγει καταστρέφει την τρίχα από τη ρίζα, χωρίς επιπτώσεις.

Έχε κατά νου ότι η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ό,τι πιο ακριβό κυκλοφορεί αφού η μέση επίσκεψη μπορεί να κοστίσει από 30 έως 80 με 100 ευρώ ενώ ανάλογα με την τρίχα, θα πρέπει να μάθεις πόσες επισκέψεις θα χρειαστείς για να απαλλαγείς μια για πάντα.

Η κρέμα της αποτρίχωσης:
Είναι μια πολύ εύκολη λύση αφού ούτε ραντεβού στην αισθητικό απαιτεί ούτε να δώσεις και πολλά χρήματα για αποτρίχωση. Αρκεί βέβαια η τρίχα σου να μην είναι πολύ σκληρή και να μπορείς να κουμαντάρεις καλύτερα τη σπάτουλα.

Πηγή: womenonly.gr