Η περίοδος νηστείας πέρασε, αλλά υπάρχει πάντα μια καλή ευκαιρία να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από τα περιττά λίπη που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση μέσω των «έτοιμων» τροφών.

Άλλωστε πρόσφατα αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι οφείλουν τα επιπλέον κιλά τους κυρίως στην κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λίπη και ζάχαρη, όπως τα φαγητά των φαστ φουντ.

Όμως, εκτός από παχυντικά, τα φαγητά αυτά αποδεικνύονται το ίδιο εθιστικά με… τις ναρκωτικές ουσίες. Όσο συχνότερα τα καταναλώνουμε τόσο περισσότερο τα αναζητάμε.

Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους ν’ απαλλαγούμε από τον εθισμό μας. Ακολουθούν ορισμένοι από αυτούς:

– Αρχίστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό. Η λαχτάρα για γλυκό οφείλεται κυρίως στο αίσθημα πείνας που προκαλεί η έλλειψη πρωινού.

– Βάλτε μέτρο στη ζωή σας και μην το παρακάνετε.

– Μην αποκλείετε τρόφιμα από το διαιτολόγιό σας γιατί ο οργανισμός έχει ανάγκη από όλες τις ομάδες βιταμινών.

– Αρχίστε την αποτοξίνωση βαθμιαία. Αν κόψετε απότομα τα λίπη και τη ζάχαρη, μπορεί να παρουσιάσετε στερητικά συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο ή ατονία.

– Μην ξεχνάτε τη γυμναστική. Κερδίστε το αίσθημα της ευεξίας μέσα από την άσκηση, η οποία διεγείρει την παραγωγή των χημικών ουσιών που τονώνουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Με αυτό τον τρόπο τα γλυκά παύουν να σας είναι απαραίτητα.

Πηγή: myself.gr