Έρχονται από μακρινά μέρη, αλλά το σώμα σου θα τους λατρέψει. Οι 5 εξωτικοί καρποί που ακολουθούν αποτελούν τα καλύτερα τροπικά αντιοξειδωτικά!

Φρούτο του πάθους

Έρχεται από τη Βραζιλία και είναι ο καρπός του λουλουδιού του πάθους. Έχει μέγεθος μεγάλου αβγού και υπάρχει σε δύο ποικιλίες, την κίτρινη και τη μοβ που είναι και η πιο διαδεδομένη. Μη φοβηθείς από τους πολλούς μαύρους σπόρους που θα δεις στο εσωτερικό του, φυσικά τρώγονται και αυτοί.

Έχει έντονη εξωτική γεύση και, το σημαντικότερο, πλήθος από θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες Α και C (κι όλα αυτά με μόλις 16 θερμίδες).

Ginger

Γνωστό στην Ελλάδα και ως πιπερόριζα, η καλλιέργειά του ξεκίνησε στην Ασία και σταδιακά εξαπλώθηκε στην Αφρική και την Καραϊβική. Αυτή η εξωτική ρίζα έχει καταπραϋντικές, αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές, διεγερτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται και ως εξαιρετικό τονωτικό για το πνεύμα και το σώμα, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Πώς θα καταναλώσεις τη φρέσκια ρίζα: μάσησε μια ικανή ποσότητα πιπερόριζας μερικές φορές τη μέρα μαζί με λίγο νερό ή τρίψε και ανάμειξέ το με ζάχαρη.

Acai

Πρόκειται για είδος μούρου και είναι το φρούτο του φοίνικα acai που βρίσκουμε κυρίως στην κεντρική και Νότια Αμερική (Βραζιλία, Περού κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτησή του acai, και αυτό διότι έγιναν γνωστές οι ιδιαίτερα ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Σύσσωμο το Χόλιγουντ, πλέον, ορκίζεται σε αυτό ως πανίσχυρο αντιγηραντικό, ενώ φαίνεται να αυξάνει την ενέργεια και να προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου.

Goji

Επονομαζόμενα και φρούτα της χαράς, επειδή χαρίζουν ευεξία, τα goji καλλιεργούνται στην περιοχή των Ιμαλαΐων, όπου και καταναλώνονται εδώ και 2.000 χρόνια.

Έγιναν γνωστά λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε βιταμίνες Β, C, E, μέταλλα, αμινοξέα, ουσιώδη λιπαρά οξέα και πολυσακχαρίδια, συστατικά τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνουν ενέργεια στον οργανισμό.

Ginseng

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, με αυτές της Κορέας και της Σιβηρίας να είναι οι διασημότερες. Αν και είναι κυρίως γνωστό για τη ρίζα του, φαίνεται ότι και τα φύλλα του φυτού ginseng έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ginsenosides.

Έγινε διάσημο για την ικανότητά του να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στο άγχος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Πηγή: missbloom.gr