Κατακραυγή από πολίτες, χρήστες του διαδικτύου και φεμινιστικές οργανώσεις δέχεται η νέα διαφημιστική καμπάνια του γνωστού οίκου μόδας Yves Saint Laurent, η οποία έχει λανσαριστεί ήδη στη Γαλλία.

«Είναι άκρως υποτιμητική για τις γυναίκες, σεξιστική και επικίνδυνη, αφού ενθαρρύνει τον βιασμό» σχολιάζουν οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεκάδες παράπονα έχουν υποβληθεί στην γαλλική εποπτική αρχή για τις διαφημίσεις, όπως μετέδωσε η Daily Mail.

yvsnla2

Τα περισσότερα βέλη έχουν τραβήξει δύο από τα πόστερ, τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Παρισιού.

Σε αυτές τις γιγαντοαφίσες παρουσιάζονται μοντέλα στα όρια της ανορεξίας τα οποία ανοίγουν διάπλατα τα πόδια τους ή να γέρνουν πάνω σε σκαμπό, σε πόζες που «υποτιμούν το φύλο τους» και τις κάνουν να δείχνουν σαν «αντικείμενα του σεξ». Έτσι αναφέρουν, τουλάχιστον, όσοι έχουν προβεί στις διαμαρτυρίες

yvsnla1

«Η τάση αυτή του porno chic ήταν αρκετά διαδεδομένη πριν από μια δεκαετία. Τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», επισήμανε ο διευθυντής της αρχής, Στεφάν Μαρτέν, ενώ συνέχισε πως «αναμφίβολα η φίρμα έχει παραβιάσει κάποιους κανόνες».

yvsnla3