Το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας «Beyond Nature» με τη συλλογή κοσμημάτων, από την καλλιτεχνική διευθύντρια Nathalie Colin, εκφράζει το όραμά της για το φυσικό κόσμο, ο οποίος είναι περίτεχνος, μυστηριώδης, γεμάτος ρυθμό και διακοσμητικά στοιχεία.

Η κεντρική ιδέα είναι η θεατρικότητα του χειμώνα. Η μούσα της εποχής είναι η γυναίκα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο σύγχρονο μπαλέτο και τη χορογραφημένη παράσταση. «Φαντάστηκα μια καλλιτέχνιδα, ένα αστέρι του χορού, στο προσωπικό, γαλήνιο σκηνικό του καμαρινιού της, καθώς ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή. Ξαφνικά, ενώ ανεβαίνει στη σκηνή, μεταμορφώνεται σε αινιγματική, γοητευτική, μοντέρνα και γεμάτη ακτινοβολία ντίβα. Η συλλογή αφηγείται αυτή τη μεταμόρφωση από τη σκιά στο φως» εξηγεί η Nathalie Colin.

Με τίτλο «Wings of Fantasy», η νέα συλλογή απεικονίζει τις έντονες αντιθέσεις στη ζωή μιας καλλιτέχνιδας μέσα από τις θεματικές ενότητες «Cabinet of Dreams» και «Mysterious Disguise». Αναλυτικά η νέα συλλογή Swarovski θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες και κοσμήματα:

Η θεματική ενότητα «Cabinet of Dreams» μάς μεταφέρει στο καμαρίνι της καλλιτέχνιδας και αποκαλύπτει τα πιο ενδόμυχα μυστικά της. Ο χαρακτήρας της, που περιβάλλεται από πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα, φανερώνεται σε κάθε κόσμημα. Συμπεριλαμβάνονται γούρια, ενθύμια που συνδέονται με παλιές παραστάσεις, αξεσουάρ εμπνευσμένα από το χορό και τον κόσμο του θεάματος, καθώς και πολλά στολίδια σε ρομαντικές ιριδίζουσες αποχρώσεις. Λεπτοκαμωμένα κοσμήματα βρίσκονται δίπλα σε μεγαλοπρεπή κομμάτια και αντανακλούν αναμνήσεις από το συναισθηματικό ταξίδι της.

Η θεματική ενότητα «Polly» αντικατοπτρίζει την παιδική ηλικία της ηρωίδας με το μενταγιόν σε μορφή κούκλας με μακριές κοτσίδες διακοσμημένες με κρύσταλλα και το κόκκινο δερμάτινο φόρεμα με μικροσκοπικά κρύσταλλα και λουλούδια κεντημένα στο χέρι. Το δεύτερο μενταγιόν περιλαμβάνει ένα μοναδικό σχέδιο από κρυστάλλινες πέρλες σε ποικίλες αποχρώσεις, οι οποίες συνδέουν μια διπλή επιχρυσωμένη αλυσίδα. Τη θεματική ενότητα ολοκληρώνουν τρία βραχιόλια από λεπτό κόκκινο, βιολετί ή τιρκουάζ κορδόνι, διακοσμημένα με κρύσταλλα pavé και επιχρυσωμένες λεπτομέρειες.

Εμπνευσμένο από τα ντελικάτα φτερά των πουλιών, το δαχτυλίδι «Pigment» εντυπωσιάζει λόγω μεγέθους. Ο απόλυτα ορθογώνιος μαύρος αχάτης είναι διακοσμημένος με φτερά γεμάτα μικροσκοπικά κρύσταλλα σε μεταλλικές αποχρώσεις, τα οποία τοποθετήθηκαν με το χέρι με την τεχνική Pointiage®.

Τα ίδια χρώματα έχουν την πρωτοκαθεδρία στο μεγαλοπρεπές κολιέ «People», το οποίο έχει επίσης διακοσμηθεί με την υπερσύγχρονη, εκλεπτυσμένη τεχνική Pointiage®. Ένα αληθινό έργο τέχνης που φέρνει στο νου φτερά που κυματίζουν στο απαλό αεράκι, ενώ κάθε κρύσταλλο περικλείεται από κρυστάλλινες πούλιες ή κρύσταλλα κοπής «briolette» με πινελιές σε απόχρωση Aurora Borealis.

Εμπνευσμένη από την ανάλαφρη κίνηση της φούστας της μπαλαρίνας, η συλλογή χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση κομψότητας. Το κολιέ «Paloma» αποτελείται από επτά δίσκους από παλλάδιο, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με χρωματιστά μικροσκοπικά κρύσταλλα pavé και εκφράζουν τις αλληλένδετες κινήσεις του χορού.

 Επίσης, το βραχιόλι «Prelude» περιλαμβάνει ένα σφαιρικό σχήμα που αναπαριστά έναν χορευτή εν κινήσει. Η κεντρική ροδέλα προσφέρει μια σαφή αίσθηση του ρυθμού, με το κέντρο από βιολετί κρύσταλλα Pointiage® να ξεδιπλώνεται σε χρωματιστές κορδέλες από κρύσταλλο ή εποξική ρητίνη στη βάση του κοσμήματος. Το κομμάτι έχει επιμετάλλωση ροδίου και διακρίνεται από το σφυρηλατημένο φινίρισμα του μετάλλου.

Η τελική στιγμή πλησιάζει καθώς η μούσα μας ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή. Καθώς σηκώνεται η αυλαία, παρατηρούμε την ευδιάκριτη, χαμαιλεόντεια μεταμόρφωση και τον περίπλοκο χαρακτήρα της πολυδιάστατης καλλιτέχνιδάς μας.

 Η θεματική ενότητα «Mysterious Disguise» εκφράζει μια γοητευτική, εκλεπτυσμένη προσωπικότητα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα κοσμήματα περιλαμβάνουν μυστηριώδη χρώματα, εντυπωσιακές αποχρώσεις και σκουρόχρωμες αντανακλάσεις φωτός. Το πουλί αποτυπώνεται άλλη μια φορά με μαγικό και μεγαλοπρεπή τρόπο, καθώς κάθε κομμάτι είναι τολμηρό και πολυτελές. Θυμίζοντας τα φτερά με τα έντονα χρώματα, αλλά και τις διακριτικές πινελιές, η θεματική ενότητα «Mysterious Disguise» παρουσιάζει μια έκρηξη εντυπωσιακών χρωμάτων με μεταβαλλόμενα εφέ. Το θηλυκό πουλί στολίζεται με τα κυρίαρχα χρώματα της σεζόν: βιολετί και indicolite.

Το τολμηρό σχέδιο του κολιέ «Parade» αποδίδει άψογα την ιδέα αυτής της θεματικής ενότητας. Δύο φτερά από διαφανή κρύσταλλα chaton κοπής «navette», τοποθετημένα γύρω από ένα σκούρο μπλε κρύσταλλο και βιολετί κρύσταλλα, μοιάζουν έτοιμα να απογειωθούν. Τα εντυπωσιακά ασορτί κρύσταλλα χαϊδεύουν απαλά το λαιμό. Η απλότητα του καινούργιου δαχτυλιδιού «Nirvana Petite» το καθιστά ιδανικό ταίρι αυτού του πολυτελούς κολιέ.

Αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστούν τα λεπτά και τα φαρδιά βραχιόλια, καθώς και τα βραχιόλια σε στυλ «χειροπέδας». Όπως το αστέρι μας, το φαρδύ βραχιόλι «Prism» αστράφτει, χάρη στη βάση από μαύρο ακρυλικό γυαλί και τα γεωμετρικά κρύσταλλα pavé προσδίδοντας vintage στυλ υψηλής ραπτικής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Swarovski, τα βραχιόλια «Pony» διατίθενται σε δέρμα ή με βάση σε έντονο βιολετί, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από Ceralun και διακοσμημένη με την τεχνική Pointiage®.

Κάθε βραχιόλι είναι φινιρισμένο με άφθονα κρύσταλλα σε διάφορα μεγέθη, ακολουθώντας το παράδειγμα του βραχιολιού «Purple Red», με τα υπέροχα κρύσταλλα cabochon σε βαθύ κόκκινο και μαύρο. Το αστραφτερό βραχιόλι «Platinum» συνδυάζει αρμονικά χρυσαφί, ασημί και μαύρα κρύσταλλα.

Το εντυπωσιακό σετ «Proudly» προσφέρει μια πανδαισία από κρύσταλλα κοπής «navette» που στερεώθηκαν με το χέρι. Χάρη στην πολυχρωμία του, αυτό το καταπληκτικό κομμάτι αποτίνει φόρο τιμής στα φτερά των μεγαλόπρεπων πουλιών. Το δαχτυλίδι «Pony» από ρουθήνιο και βιολετί εποξική ρητίνη προσελκύει τα βλέμματα με τα τιρκουάζ, μοβ και βιολετί μικροσκοπικά κρύσταλλά του που τοποθετήθηκαν με το χέρι.

Τέλος, η φιγούρα του πουλιού επαναλαμβάνεται δημιουργικά και στο μενταγιόν «Phenix», το οποίο εκφράζει τη σαγηνευτική ροκ πλευρά της καλλιτέχνιδας. Διάπλατα ανοιχτά, τα φτερά με επιμετάλλωση από ασήμι εντυπωσιάζουν χάρη στα τιρκουάζ κρύσταλλα pavé και στο τεράστιο κρύσταλλο σε έντονο βιολετί τοποθετημένο κάτω από το ράμφος. Το κομμάτι συμπληρώνει το εντυπωσιακό μενταγιόν «Pure» που αποτελείται από ένα μεγάλο κρύσταλλο σε σχήμα σταγόνας, το οποίο αναδεικνύεται από χρωματικά κρύσταλλα τοποθετημένα με την τεχνική Pointiage®.

Η Swarovski εξακολουθεί να προσδίδει καλλιτεχνική ποιητικότητα, μαγεία και ομορφιά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας, χάρη στον εκλεπτυσμένο συνδυασμό νέων αρμονικών χρωμάτων.