Μια μητέρα που γεννήθηκε με δύο σύνολα αναπαραγωγικών οργάνων έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τα «παιδιά-θαύμα» που γέννησε όπως τα αποκαλεί και τα οποία συνελήφθησαν σε διαφορετικές μήτρες.

Η 31χρονη Faye Wilkins είχε δεχτεί τις προειδοποιήσεις των γιατρών ότι μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να αποκτήσει παιδιά έχοντας γεννηθεί με δίδελφη μήτρα, μια σπάνια πάθηση που ουσιαστικά την κάνει να έχει δύο κόλπους, δύο μήτρες και δύο τραχήλους.

Αλλά διαψεύδοντάς τους, μετά από έξι αποβολές, κατάφερε να αποκτήσει δύο παιδιά, ένα από κάθε μήτρα. Έχοντας πλέον δύο υγιή παιδιά ηλικίας 7 και 2 ετών, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη συγκεκριμένη πάθηση.

«Στην ηλικία των 14 ετών δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν οι γιατροί μου είπαν ότι γεννήθηκα με δύο κόλπους, δύο τραχήλους και δύο μήτρες. Ήμουν εντελώς σοκαρισμένη καθώς ποτέ δεν είχα προσέξει την κατάσταση αυτή πριν και οι διαφορές ήταν ουσιαστικά εσωτερικά στο σώμα μου. Όλες οι φίλες μου είχαν αρχίσει να έχουν έμμηνο ρύση αλλά εγώ είχα μόνο κράμπες στο στομάχι και τίποτε άλλο. Όσο ο πόνος μεγάλωνε η μητέρα μου με πήγε στους γιατρούς πιστεύοντας ότι έχω κάποια κύστη στις ωοθήκες και τελικά οκτώ μήνες αργότερα και μετά από πολλές επισκέψεις στο γιατρό και μια έντονη αιμορραγία που παρουσιάστηκε διαγνώστηκα με την πάθηση» αναφέρει η ίδια.

double3

Μέσα σε δύο μήνες έκανε χειρουργείο να να γίνουν οι δύο κόλποι ένας και να μην έχει κίνδυνο ρήξης μήτρας αλλά οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να συλλάβει παιδί στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά μετά από έξι αποβολές η 31χρονη κατάφερε να μείνει έγκυος και να κρατήσει το παιδί παρά τους φόβους της και τους κινδύνους. Το μωρό βρισκόταν στη μία μήτρα και όπως της έλεγαν οι γιατροί υπήρχε κίνδυνος πρόωρου τοκετού καθώς η μήτρα ήταν πιο μικρή σε μέγεθος. Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη εγκυμοσύνη της με το έμβρυο να έχει συλληφθεί στην άλλη μήτρα.

double2

«Δεν έχω σχέδια για περισσότερα παιδιά, έχω ήδη δύο πανέμορφα παιδιά και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Είμαι η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο» λέει η ίδια και αποκαλύπτει ότι θέλει να δώσει το μήνυμα σε όσους γυναίκες έχουν παρόμοιο πρόβλημα να μην το βάζουν κάτω και να μην απογοητεύονται καθώς με τη βοήθεια των ειδικών μπορεί να βρεθεί λύση. Επιπλέον θέλει να τονίσει ότι οι γυναίκες με αυτή την πάθηση δεν αισθάνονται ούτε είναι λιγότερο γυναίκες και πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση.

double1 double4