Μία πανέμορφη σαλάτα που μόνο η πολυχρωμία της αρκεί για να μας φτιάξει τη διάθεση, που -ως γνωστόν- είναι ο νούμερο ένα εγγυητής της υγείας μας! Για να μη μιλήσουμε για τα θρεπτικά συστατικά της.

Υλικά:
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 4 μεγάλα κομμάτια
• 1 μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος σε λεπτές φέτες
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
• 2 μεσαία κολοκύθια κομμένα κι αυτά κατά μήκος σε φέτες
• 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το ψήσιμο
• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τέλος
• 2 κουταλιές σούπας κόκκινο ξύδι
• 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)
• 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/3 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
• 1/2 κούπα τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Απλώστε τα λαχανικά σε ένα ταψί και αλείψτε και τις δυο πλευρές τους με το ελαιόλαδο. Προθερμάνετε το γκριλ κι ύστερα ψήστε τα μέχρι να ροδοψηθούν και από τις δυο πλευρές. Συνήθως, χρειάζεται 10 λεπτά για τις πιπεριές, περίπου 8 λεπτά για τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και κάπου 6-7 λεπτά για το κολοκύθι. Όταν πια τα λαχανικά έχουν ψηθεί κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρότερο μπολάκι ανακατέψτε καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Περιχύστε τα λαχανικά και ανακατέψτε με τα ντοματίνια και το δυόσμο. Πασπαλίζετε το πιάτο σας με φέτα.

Πηγή: lovecooking