Σε κυρίαρχη τάση αναδεικνύονται οι αφέλειες στα μαλλιά, καθώς όλο και περισσότερες σταρ τις υιοθετούν για να ανανεώσουν την εμφάνισή τους.

Sleek Look:

Αποτελούν μία διαχρονική τάση, που ανά καιρούς κάνει έντονα την επανεμφάνισή της στο προσκήνιο της μόδας. Οι αφέλειες όλα αυτά τα χρόνια έχουν έχουν «τιμηθεί» από πολλές celebrities, fashion και beauty icons, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις: Έμμα Στόουν, η οποία για τις ανάγκες της ταινίας Spiderman αποχωρίστηκε τις girly μπούκλες της, κόβοντας τα μαλλιά της ελαφρώς φιλαριστά και με μακριές αφέλειες. Η Τέιλορ Σουίφτ που πριν από λίγους μήνες εθεάθη στα AMAS στο Los Angeles με εξίσου μακριές αφέλειες και sleek, φροντισμένο styling. Η Ναόμι Κάμπελ η οποία διαχρονικά έχει δείξει την προτίμησή της στο συγκεκριμένο look, με πιο πρόσφατη εμφάνισή της στα British Fashion Awards το Δεκέμβριο. Το look αυτό επέλεξαν πρόσφατα και οι Ολίβια Γουάιλντ και Σάντρα Μπούλοκ για τα φετινά βραβεία Golden Globes, προσαρμόζοντάς το η κάθε μία στο δικό της στιλ.
Ο hair stylist που επιμελήθηκε το look της Ολίβια Γουάιλντ, Τέρι Μίλετ, δημιούργησε ένα ultra chic αποτέλεσμα με γαλλική φινέτσα, χρησιμοποιώντας προϊόντα Kerastase και δίνοντας την τελική πινελιά στις άκρες με το best seller προϊόν της εταιρίας, Oléo-Relax Serum, για να δώσει λάμψη και να καταπολεμήσει το φριζάρισμα. Σε διαφορετικό στιλ, αλλά με κοινό παρονομαστή της αφέλειες κινήθηκε η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία προτίμησε ένα (αμφιλεγόμενο) look με αναφορά στα ‘60s, με γεμάτες, «βαριές» αφέλειες. Ο Ντέιβιντ Μπαμπάι που επιμελήθηκε το χτένισμά της, χρησιμοποίησε για τις αφέλειες ισιωτικό σίδερο, το οποίο γύριζε ελαφρά προς τα μέσα στο τελείωμα για να χαρίσει απαλότητα στο look. Φυσικά στις πρώτες Ελληνίδες φέτος που υιοθέτησαν την τάση ανήκει η Τάμτα, την οποία είδαμε στο Gazoo με μία πολύ διαφορετική εμφάνιση, φορώντας bob περούκα με αφέλειες.

Ανάλαφρες αφέλειες

Στον αντίποδα του sleek look βρίσκονται τα πιο ανάλαφρα χτενίσματα, τα επιμελώς ατημέλητα και φυσικά, με τις αφέλειες να κινούνται στην ίδια λογική. Πρώτο παράδειγμα είναι η Χάιντι Κλουμ η οποία εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο στο πάρτι του Roberto Cavalli, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, με επιμελώς ατημέλητο ponytail και αφέλειες οι οποίες ήταν χωρισμένες στα πλαϊνά, προσδίδοντας φυσικότητα στο look. Τον Οκτώβριο η Κέιτ Μος εμφανίστηκε με μακριές ασύμμετρες αφέλειες (τις οποίες έκοψε μόνη της, με το ψαλίδι της κουζίνας) και ανάλαφρο φιλαριστό χτένισμα που ολοκλήρωνε ιδανικά το look, ενώ επίσης την προτίμησή της στις αφέλειες έχει κατά καιρούς δείξει η Λία Μισέλ, την οποία είδαμε σε πρόσφατη εμφάνισή της τον Δεκέμβριο του 2010, με ελαφρώς πομπέ αφέλειες και σπαστά μαλλιά με όγκο. Τέλος, η Έλεν Πομπέο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λας Βέγκας απαθανατίστηκε από τον φακό με μαλλιά πιασμένα ψηλά σε ατημέλητο κότσο και πολύ μακριές αφέλειες που σχεδόν κάλυπταν τα μάτια της.

Πηγή: stylista.gr