Ιδιαίτερα ευέλικτο και «έξυπνο» στις κινήσεις του – μπορεί να συνοδεύσει εξίσου επιτυχώς τα σύνολα σας πρωί και το βράδυ- διακρίνεται εδώ και δεκαετίες ως λατρεμένο beauty tool των διεθνών experts μεταμορφώνοντας ολοκληρωτικά κάθε look εφόσον καταφέρνει να «επέμβει» εντυπωσιακά στο σχήμα των ματιών και να τελειοποιήσει το βλέμμα.

Για να εφαρμόσετε άψογα την τεχνική του δεν χρειάζεται να έχετε αποφοιτήσει από την «μεγάλη των make up artists» σχολή, αλλά αρκεί να το εντάξετε απλά στην ρουτίνα σας υιοθετώντας τα εύκολα τρικ του.

1. Αν σχεδιάσετε αμυδρά με μαύρο (ροκ, σκληρό) ή καφέ (ζεστό, οικείο) eyeliner την εσωτερική γωνία των ματιών θα προσθέσετε ένταση και ευκρίνεια στη ματιά σας δημιουργώντας μια πιο παχιά και γεμάτη «γραμμή» από βλεφαρίδες.

2. Αν σχεδιάσετε την εξωτερική γραμμή του πάνω βλεφάρου σύριζα στην γραμμή των βλεφαρίδων διατηρώντας έντονο το πάχος της θα παραπέμψει σε style icons των 60’s με παιχνιδιάρικη διάθεση, εκλεπτυσμένη «αθωότητα» και θηλυκότητα.

3. Αν σχεδιάσετε μια ιδιαίτερα λεπτή γραμμή στην εξωτερική γωνία των ματιών ξεκινώντας από την μέση της γραμμής των πάνω βλεφαρίδων με ευθεία φορά που δεν ακολουθεί την γραμμή από το καπάκι του βλεφάρου αλλά περνά πάνω από την εξωτερική γωνία ακουμπώντας ελαφρώς στο κόκαλο των κροτάφων δημιουργείτε ένα vintage αποτέλεσμα με αναφορές στα 30s και 40s.

Για ένα τελικό εφέ ακριβείας χρησιμοποιήστε το eyeliner αυστηρά ανάμεσα στις ρίζες των βλεφαρίδων, προβάρετε την γραμμή πρώτα στο χέρι σας και εφαρμόστε το πάντα σε καθρέφτη με καλό φωτισμό και το πρόσωπό σας ελαφρώς σηκωμένο ώστε το πηγούνι να «κοιτά» προς τα πάνω.

Αναζητήστε το eyeliner και στις 3 εκδοχές του, καθώς υπάρχουν σε μορφή υγρού, σε κόμπακτ συσκευασία και σαν μολύβια.

Πηγή: myself.gr