Όταν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε τα σωστά τρόφιμα, ποτά και συνταγές στα χέρια σας. Είτε ετοιμάζεστε να προετοιμάσετε το γεύμα της εβδομάδας, είτε επιθυμείτε ένα σνακ μετά το δείπνο, είτε βιάζεστε να βγείτε από την πόρτα και χρειάζεστε ένα γρήγορο πρωινό, το να είστε εξοπλισμένοι με τις πιο υγιεινές επιλογές κάνει τη διαφορά.

Το eatthis.com αποκαλύπτει ποιο είναι το #1 γεύμα για απώλεια βάρους, ώστε να ξέρετε τι να ετοιμάσετε για το επόμενο μεσημεριανό σας.

Φυσικά, οι υγιεινές επιλογές είναι το κλειδί, αλλά να θυμάστε ότι και ο χρόνος των γευμάτων σας έχει σημασία. Σύμφωνα με έρευνες, οι ώρες της ημέρας που επιλέγετε να τρώτε τα γεύματά σας μπορούν να συγχρονίσουν διάφορους ιστούς και όργανα που συνδέονται με την απορρόφηση της τροφής, την πέψη ή τον μεταβολισμό.

Το να τρώτε σε ασυνήθιστες ώρες μπορεί να προκαλέσει χάος στο κιρκάδιο σύστημά σας. Όσον αφορά το μεσημεριανό γεύμα, μια μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση μεσημεριανού γεύματος μετά τις 3 μ.μ. μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη απώλεια βάρους από ό,τι η κατανάλωση μεσημεριανού γεύματος πριν από τις 3 μ.μ.

Τώρα που ξέρετε ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για να απολαμβάνετε το μεσημεριανό σας, πάμε να δούμε το #1 γεύμα για απώλεια βάρους. Μια πρόταση για ετοιμάσετε αν εργάζεστε από το σπίτι ή να προετοιμάσετε το πρωί για να πάρετε μαζί σας στο γραφείο.

Το #1 γεύμα για απώλεια βάρους

σαλάτα με σολομό

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη διαιτολόγο Amy Goodson, το ιδανικό γεύμα για απώλεια βάρους είναι μια σαλάτα -αλλά όχι οποιαδήποτε σαλάτα.

Η συγκεκριμένη σαλάτα προσφέρει θρεπτικά συστατικά, γεύση και κορεσμό. Είναι επίσης ελεγχόμενη ως προς τις θερμίδες. Μια σαλάτα με ανάμεικτα χόρτα, 120 γρ. σολομού, μία κουταλιά της σούπας φέτα, μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια, 1/4 φλιτζάνι μούρα, 1/4 φλιτζάνι κινόα, 1/4 μέτριο αβοκάντο και πασπαλισμένο μπαλσάμικο είναι το απόλυτο μεσημεριανό γεύμα».

«Περιέχει και τις πέντε ομάδες τροφίμων και φτάνει σε λιγότερο από 500 θερμίδες. Αυτό το μεσημεριανό γεύμα είναι επίσης γεμάτο φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, τα οποία συνεργάζονται για να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι γρηγορότερα και να ενισχύσουν τον κορεσμό μετά το γεύμα», εξηγεί η Goodson.

Οι σαλάτες είναι μια απολύτως υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, επειδή είναι γεμάτες με λαχανικά και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι η αναζωογόνηση της πρόσληψης λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού σας βάρους ή υπέρβαρου/παχύσαρκου.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι οι σαλάτες μπορούν γρήγορα να φτάσουν σε έναν τόνο περιττών θερμίδων, αν συμπεριλάβετε περισσότερες από κάθε γαρνιτούρα στη σαλάτα. Επιπλέον, όταν τρώτε έξω, να προσέχετε το ντρέσινγκ και το πόσο από αυτό χρησιμοποιείται.

Και τέλος, η Goodson προειδοποιεί: «Η προσοχή στο μέγεθος των μερίδων αποτελεί το κλειδί για την απώλεια βάρους, ακόμη και όταν τρώτε “υγιεινά”, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα».