Το πρωινό ντους για τις περισσότερες μπορεί να είναι μια τελετουργία. Ωστόσο, πόσες φορές έχετε ξεμείνει από χρόνο και ετοιμάζεστε μέσα στη βιασύνη;

Για όσες θέλουν να μειώσουν τη ρουτίνα του ντους τους κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων πρωινών, η Dr Madhuri Agarwal, ιδρύτρια της κλινικής Yavana Aesthetics Clinic, μίλησε στη Vogue India για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο τα πολυάσχολα πρωινά σας -και ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αφρόλουτρό σας ως τζελ ξυρίσματος κάποιες φορές!

Καθαρίστε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του ντους

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγο περισσότερο χρόνο από τη ρουτίνα του μπάνιου σας, η Dr Agarwal πιστεύει ότι υπάρχουν οφέλη από τον καθαρισμό του προσώπου σας στο ντους -σε αντίθεση με το να το πλένατε στο νιπτήρα- καθώς ο ατμός μπορεί να μαλακώσει τους πόρους.

Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία

Τα πολύ ζεστά ντους μπορεί να σας ξυπνήσουν ένα κρύο πρωινό, αλλά μπορούν να έχουν αντίθετα αποτελέσματα ως προς το χρόνο σας, καθώς απαιτούν μια πιο προσεκτική ρουτίνα ενυδάτωσης μετά το ντους. Ως γενικό κανόνα, η Dr Agarwal συμβουλεύει να επιλέγετε γρήγορα, σύντομα ντους για 5-10 λεπτά με χλιαρό νερό για να ξυπνήσετε το δέρμα σας το πρωί.

Παραλείψτε το σφουγγάρι

Μια έντονη απολέπιση με ένα ειδικό σφουγγάρι μπορεί να είναι ικανοποιητική, αλλά η Dr Agarwal συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό τζελ ντους χωρίς σφουγγάρι. Κι αυτό γιατί έτσι θα μείνει ένα υπόλειμμα υγρασίας στο δέρμα σας και θα μπορέσετε να παραλείψετε την ενυδατική σας κρέμα μετά το ντους χωρίς ενοχές τα πολυάσχολα πρωινά.

Σφραγίστε την υγρασία

Δεδομένου ότι το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τη φυσική του υγρασία, όσοι έχουν ξηρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα λάδι για να κλειδώσουν την υγρασία τους τα πρωινά που το πρόγραμμά τους δεν επιτρέπει να βάλουν ενυδατική κρέμα μετά το ντους.

Βελτιστοποιήστε τη ρουτίνα του ντους σας

Τα πρωινά που σας πιέζει ο χρόνος, η Dr Agarwal πιστεύει, επίσης, ότι βοηθάει να προγραμματίσετε τη ρουτίνα του ντους σας με τρόπο που να σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο κάθε λεπτό. Για παράδειγμα μπορείτε να εφαρμόσετε το conditioner στα μαλλιά σας και όση ώρα αυτό κάνει τη δουλεία τους, να προχωρήσετε με το σαπούνισμα του σώματός σας. Εν συνεχεία, ξεπλένοντας τα μαλλιά σας, μπορείτε να ξεπλύνετε, ταυτόχρονα, και το σώμα σας.