Γιατί πολλές φορές οι σοκολάτες ασπρίζουν

Ιδού η απάντηση


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
17:01
23/11/2019
Γιατί πολλές φορές οι σοκολάτες ασπρίζουν
loading

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ανοίξετε μια σοκολάτα και να έχει μια λευκή επίστρωση από πάνω της. Δε χρειάζεται να ανησυχήσετε καθώς μπορείτε να την φάτε κανονικά.

Στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει. Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

Για να το αποφύγετε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει