Παρακολουθώντας μια τελετή των πιστών του Δωδεκάθεου

Οι «Έλληνες Εθνικοί» και οι σπονδές στο Τρόπαιον του Μαραθώνα για τον εορτασμό της ισημερίας...


WEEKEND
1:16
27/09/2014
Παρακολουθώντας μια τελετή των πιστών του Δωδεκάθεου
228
loading

Οι «Έλληνες Εθνικοί» , ή αλλιώς «Δωδεκαθεϊστές», όπως κάποιοι τους αποκαλούν, πιστεύουν στην αυταξία του Ανθρώπου και υιοθετούν τις «αρχαιοελληνικές αρετές» σε μια προσπάθεια να Τον αναδείξουν. Έχουν μετατρέψει τη θρησκεία τους σε τρόπο ζωής. Αν και δεν μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο με το παλιό ημερολόγιο, κάθε μήνα, φορούν χιτώνες , πραγματοποιούν σπονδές και καταθέτουν προσφορές σε αγάλματα αρχαίων θεοτήτων, είτε στον «Εκατηβόλο», είτε στην φύση, αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους αρχαίους ναούς.

Ρεπορτάζ : Νίκη Παπάζογλου
Φωτογραφίες / Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Όπως άλλωστε διευκρινίζουν ιερό τους είναι ολόκληρη η φύση. Αυτό που ονειρεύονται, είναι η μεγάλη ημέρα της αναστήλωσης των αρχαίων ναών και της θεσμικής αναγνώρισης της θρησκείας τους , ως επίσημης εθνικής θρησκείας των Ελλήνων.

Το «Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών», μία από τις πιο γνωστές οργανώσεις τους, ιδρύθηκε επίσημα το 1997, με σκοπό να συγκεντρώσει τους πιστούς της αρχαίας θρησκείας. Από τότε αν και κάποιοι διαφοροποιήθηκαν, κάποιοι άλλοι αποσχίσθηκαν, και άλλοι απλά κατέληξαν γραφικοί, τα μέλη του ΥΣΕΕ συναντιούνται τακτικά, πραγματοποιώντας διαλέξεις στο χώρο τους και λατρευτικές τελετές προς τιμήν του Δία, της Αθηνάς, του Ασκληπιού και άλλων θεών.

Με την αφορμή της ισημερίας συναντήθηκαν και την προηγούμενη Κυριακή για να πραγματοποιήσουν άλλη μια λατρευτική τελετή. Το Newsbeast.gr παρακολούθησε την τελετή, συνομίλησε με τους συμμετέχοντες πιστούς και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΣΕΕ, Βλάσση Ρασσιά, και κατέγραψε τις απόψεις τους περί θρησκείας, έθνους και Ελλήνων.

«Το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών ιδρύθηκε, δηλαδή εμφανίστηκε με καταστατικό, το 1997, χωρίς να σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν υπήρχαμε. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε ωραία ας επανεφεύρουμε μια θρησκεία, ασχέτως που οι κρατούντες ισχυρίζονται πως δεν έχουμε ιστορική συνέχεια και πως κατασκευάσαμε κάτι εκ του μηδενός, για να μας απαξιώσουν. Πολλοί προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως είμαστε νεοπαγανιστές ή απλώς περίεργοι, αμφισβητώντας το γεγονός πως εμείς αποτελούμε την ελληνική συνέχεια που κατάφερε κι έφτασε ως εδώ κακοποιημένη και διωκόμενη. Απλά η συνέχεια δεν ήταν φανερή, και είναι λογικό. Σε εποχές που αν δηλώσεις την ταυτότητα σου κινδυνεύει η ζωή σου είναι λογικό να λειτουργείς υπόγεια.

Παρόλο λοιπόν που ιδρυθήκαμε το 1997, η πρώτη τελετή του θερινού ηλιοστασίου είχε γίνει ήδη από το 1987, στην Πάρνηθα, στο σπήλαιο του Πανός. Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε κόσμο γύρω μας ώσπου το 1991 εκδώσαμε το περιοδικό Διιπετές, το πρώτο περιοδικό που έθετε δημόσια ζήτημα παλινόρθωσης της ελληνικής θρησκείας. Αυτές ήταν περίπου οι ζυμώσεις μέχρι την επίσημη ίδρυσή μας, η οποία υπήρξε και εσπευσμένη, όταν κάποιο βεβήλωσαν το βωμό του Διονύσου» αναφέρει ο κ. Ρασσιάς.

Έκτοτε όπως διευκρινίζει έχουν διαρκή παρουσία, όχι όμως μόνο στο τελετουργικό. Αυτό που βασικά τους ενδιαφέρει είναι η θεσμική παρέμβαση, «το να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να χλευάζει μια θρησκεία, η οποία μάλιστα απευθύνεται σε ιδιαίτερα ευφυείς ανθρώπους».

Σα λόγο δημιουργίας και ύπαρξης της οργάνωσης ο γενικός γραμματέας διευκρινίζει πως αρχικά θέλησαν να βάλουν κάποια σύνορα. «Δεν θέλαμε να δημιουργείται λανθασμένη εικόνα στο μέσο άνθρωπο ο οποίος συνηθέστερα όταν ακούει Δωδεκαθεϊστές και Αρχαία Θρησκεία φέρνει στο μυαλό του τον κάθε παλαβό που φοράει μια χλαμύδα και θα πάει να τραγουδήσει στο βουνό. Για εμάς οι δώδεκα θεοί, όπως και τα δώδεκα ζώδια, συμβολίζουν την πληρότητα. Άλλωστε στον πολυθεϊσμό οι θεοί είναι άπειροι.

Ο δεύτερος λόγος σύμφωνα με τον κ. Ρασσιά ήταν να τους δοθεί η δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης. «Όταν λέμε θεσμική παρέμβαση δεν εννοούμε την επιβολή της ποινής σε όποιον βεβηλώνει τα δικά μας ιερά, δεν είμαστε αυτής της αντίληψης και άλλωστε τα δικά μας ιερά μας δεν προσβάλλονται, αφού για μας ιερή είναι η ίδια η φύση κι όχι μια προσωπική θεότητα που κάθεται στα σύννεφα».

Το ΥΣΣΕ κατέθεσε το 2006 υπόμνημα σε όλες τις πολιτικές και πολιτειακές αρχές , σε όλα τα κόμματα και αρμόδιους φορείς καθώς και στην Ευρώπη διευκρινίζοντας τον τελικό του στόχο, που είναι η θεσμική αναγνώριση της ελληνικής θρησκείας όπως μας πληροφορεί ο κ. Ρασσιάς. «Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή στη βουλή των Ελλήνων θα βγούνε κάποιοι άνθρωποι και θα εισηγηθούν να ψηφιστεί η ελληνική θρησκεία σαν μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, και μάλιστα ζώσας κληρονομιάς.

Αν και σκεπτόμενος κανείς το πρόβλημα δημοκρατίας που έχει η χώρα, δεν φαντάζει πολύ πιθανό. Το μαγικό ραβδάκι του ’74 μπορεί να έχρισε το πολίτευμα δημοκρατικό χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι. Στην ουσία στην βυζαντινή κοινωνία που ζούμε έχουμε θεοκρατία. Ο παπάς, ο εκπρόσωπος του θεού προς την κοινωνία είναι πολλές φορές αυτός που νομοθετεί, διατηρώντας μάλιστα το ακαταδίωκτο. Αλλά αυτά είναι πολιτικά ζητήματα, και δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Απλά για να μετατραπούμε σε ένα κοσμικό κράτος, σε μια Ελλάδα δημοκρατική θεωρώ πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα» αναφέρει κατηγορηματικά.

Τα μέλη του ΥΣΕΕ, σύμφωνα με τον κύριο Ρασσιά είναι τόσα όσα χρειάζεται για να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Κάθε μήνα του έτους γιορτάζουν μια θεότητα και δύο αρετές, ενώ παράλληλα κάθε Σάββατο διοργανώνουν στον Εκατηβόλο, που μετρά ήδη το 13ο χρόνο λειτουργίας του, εκδηλώσεις, διαλέξεις, ημερίδες κ.ά. με θεματική που άπτεται των ενδιαφερόντων τους. Τα μέλη καταβάλλουν ετήσια συνδρομή, 60 ευρώ, η οποία είναι αυτή που ουσιαστικά συντηρεί την οργάνωση, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει «εφόσον δεν υπάρχει νομικό πρόσωπο θρησκείας, είμαστε δηλωμένοι ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, και τα τελευταία τρία χρόνια, καταβάλουμε και τον ανάλογο φόρο επιτηδεύματος» .

Όπως μας διευκρινίζουν τα μέλη του ΥΣΕΕ για του Έλληνες Εθνικούς ιερό θεωρείται ό,τι καταφάσκει τη ζωή και τη φύση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει η έννοια του φόβου. Ο Θεός δεν έχει πρόσωπο, είναι οντότητα μέσα στο μεγάλο κόσμο και σε ό,τι υπάρχει σε αυτόν.

«Στην δική μας θρησκεία δεν υπάρχει η έννοια του ενός, παρά μόνο με την προϋπόθεση της πληθύνσεως. Σκοπός της θρησκείας μας είναι η ανθρώπινη πραγμάτωση. Από ωραίο ερχόμαστε, σε ωραίο πηγαίνουμε και στο ενδιάμεσο πάλι ωραία πρέπει να περάσουμε» …

Διαβάστε όλα τα θέματα του Weekend στο newsbeast.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

228
σχόλια
 1. avatar Μ.Ν.Σ

  ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΙ [...] ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΣΤΟΑ. ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ [...] ΚΑΙ [...] ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. [...] ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΛΑΜΥΔΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ [...]. ΜΑΖΕΥΩΝΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ [...]ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΘΙΜΕΝΟΙ ΟΚΛΑΔΟΝ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΤΗΣ \'\'ΕΙΡΗΝΗΣ\'\' ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ \'\'ΔΑΦΝΗΣ\'\' ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ [...] ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΔΗΘΕΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΜΠΑΘΟΜΕΤ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΑΛΛΩΣΤΕ.......ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΑ \'\'ΕΣΕΙΣ\'\' ΤΟΝ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ [...] ΗΔΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΛΟΥΣΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ.

 2. avatar Γιώργος Πολίδης

  Τι έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι για τους \"θεούς\"
  http://stagirefs.blogspot.de/2012/07/blog-post_1888.html

  Διωγμοί αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων από τους αρχαίους έλληνες θρησκευτές
  http://stagirefs.blogspot.de/2012/07/blog-post_1672.html

  Κάψιμο φιλοσοφικών βιβλίων από αρχαίους έλληνες θρησκευτές
  http://stagirefs.blogspot.de/2012/07/blog-post_3749.html

 3. avatar Γιώργος Πολίδης

  Η ξένη προέλευση τών αρχαιοελληνικών \"θεών\" κατά τον Ηρόδοτο
  http://stagirefs.blogspot.de/2012/07/blog-post_5639.html

  Οι θεοί του Ολύμπου ήταν αιγυπτιακοί και όχι ελληνικοί
  http://stagirefs.blogspot.de/2012/07/blog-post_4393.html

 4. avatar Τεο.

  Πρωτον η χριστιανικη θρησκεια ειναι μια αληθηνη θρησκεια, μια θρησκεια αγαπης.Ο χριστος ειναι ο υιος του μονου και αληθινού θεου. Και επειδη ο χριστος ελεγε για την ελευθερεια της θρησκειας ο καθενας μπορει να πειστευει οπου θελει

 5. avatar Στέλιος Αρίστων

  Δεν πρόκειται για... οπαδούς του Δωδεκάθεου, αλλά για εθνικούς Έλληνες που απλώς θρησκεύονται κατά τα τυπικά της παράδοσης τους.

 6. avatar

  Σίγουρα καλύτεροι απο Χριστιανούς.

 7. avatar ενας χριστιανος

  οσο αναφορα το δωδεκαθεο οπως μας διδασκει η ιστορια μας λεει οτι οι ανθρωποι δεν ηξεραν πως δημιουργηθηκε ο κοσμος ή η γη με αποτελεσμα να διμιουργησουν αγαλματα θεοτητες κτλ ενω ο χριστιανισμος μας διδασκει οτι ο αληθινος Θεος ηρθε στην Γη σαν ανθρωπος για να μας σωσει βεβαια ο ιδιος μας εδωσε ελευθερη βουληση αλλα γιατι ρε [...] χηπη να πας να πιστεψεις στο 12θεο ενω ξερεις οτι ειναι πλασμενος απο το μυαλο του ανθρωπου γιατι να τον παραμελησεις ενω σκοτωθηκε για σενα [...] τα πιστευω σας

  1. avatar Ο Χριστός

   Μπράβο τέκνων μου..πιστέψτε σε εμένα αλλιώς θα πεθάνετε

 8. avatar Douskas John

  Καλα οχι οτι οι παπάδες μας ειναι καλύτεροι .Το ίδιο ειναι όλοι . Αν δεν ηταν όλοι τοσο επικίνδυνοι θα ηταν ολες οι θρησκείες και οι πιστοί τους ,μια ωραία κωμωδία .

 9. avatar Aριστερός Εργοδότης

  Επάνω στο κουτί έχουν το σήμα της ΧΑ!!!

  1. avatar ΜΕΔΟΥΣΑ

   Εσυ απλα εισαι αρρωστος.

 10. avatar grousouzis

  Ρε παιδιά... Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ό,τι γουστάρει. Η αλήθεια βρίσκεται αλλού... Μήπως δεν αναγνωρίζουμε το Δωδεκάθεο ως θρησκεία, επειδή μετά θα έπρεπε να πάρουν οι φορείς του στον έλεγχό τους και τους αρχαίους ναούς; Δηλαδή, να μην έχει στον έλεγχό της η Πολιτεία τον Παρθενώνα, για παράδειγμα... Τροφή για σκέψη...

 11. avatar Ploytonas

  αυτό εδω είναι το νούμερο 2 μήνυμα, στο πρώτο παρατήρησα μερικές παραφράσεις, λόγο ότι διορθώνονται με word document λόγο δυσλεξίας.
  Κατέστρεψαν κάθε τι χριστιανικό υπήρχε και ξανά έγραψαν όλα τα βιβλία. Εάν ψάξετε, όλα τα βιβλία της εκκλησιάς, ένιαι του 3-4ου αιώνα από ανώνυμους. Δεν υπάρχει κάτι πιο παλιό. Γιαυτό και μισούν τον σταυρό. Διότι σήμερα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια φορούν τον σταυρό.
  Απλά είναι μια σαλάτα, μαντάρα το όλο θέμα, εγώ θα συμβούλευα τον κόσμο, να έχουν τον σταυρό τους, να παρακαλάνε με το κεφάλι ψηλά στο θεό, ετσι όπως τον αποκαλούν χωρίς όνομα, διότι όταν σκύβεις η ενέργεια σου πάει προς τα τάρταρα, ο Έλλην ένιαι θεϊκό ον, πάντα ψηλά και όλα θα παν καλά.
  Μπορεί να υπάρχουν ορθογραφικά η εκφραστικά, είμαι δυσλεκτικός.

 12. avatar Ploytonas

  Και εγώ στον Πατέρα ΔΙΑ έχω κατασταλάξει, όμως απορρίπτω το δωδεκάθεο. Το δωδεκάθεο δημιουργήθηκε αργότερα, μετά από την καταστροφή και μερικοί εκ των 12 είναι και αποστάτες.
  Απλά εάν το μελετήσουμε καλά το θέμα, όχι μόνο στο 12θεο, αλλά σε όλες της θρησκείες. Όλες δημιουργήθηκαν για να σας πλασάρουν ένα βδέλυγμα. Τον Κρίνο στο 12θεο, τον ΣΕΤ στην Βαβυλώνα, τον Σαβαώθ στον Ιουδαϊσμό και χριστιανισμό, τον ΣΕΘ στην Αίγυπτο, κτλ, κτλ.
  Σκεφτείτε δα, ότι στο 12θεο τον Πλούτωνα τον αποκαλούν ΑΔΗ και αυτό είναι γελοιότητα σε προσωπικό επίπεδο. Διότι ο ΑΔΗΣ είναι τοποθεσία, όχι όνομα θεού. Ο Πλούτωνας είναι θεός του ΑΔΗ και Ηλύσια πεδία. Όμως λόγο μίσους και παραποίησης (όχι των 12θειστον, αλλά αυτών που δημιούργησαν της θρησκείες). Ομοίωσαν τον Πλούτωνα ως ΑΔΗ, δηλαδή κόλαση, κάτι το κακό. Ξέρει κανείς για τα Ηλύσια παιδιά και ποιος είναι ο θεός τους?
  Εγώ προσωπικά απορρίπτω την Αθηνά, Ερμή, Διόνυσο, Αφροδίτη, κτλ, δέχομαι μόνο τον ΔΙΑ, ΑΡΗ, Άρτεμης, ΗΡΑ, ΙΩ, Δείμος και μερικούς άλλους, όμως ως θεό και πατέρα των Ελλήνων των ΔΙΑ, τους άλλους απλά τους τιμώ.
  Ο χριστιανισμός, προωθεί τον τριβαδισμό, δηλαδή τα τρία πρόσωπα του φεγγαριού και υπόσταση, σαν θεό/πατέρα χαρακτηρίζει τον Γιεχωβά, ακόμη και τα θρησκευτικά το γράφουν. Στην ουσία ο κινεζικός δράκος, η αλλιώς το 888. Μάλιστα αναθεματίζουν μέρες που είναι την πρώτη εβδομάδα τεσσαρακοστής τους Έλληνες.
  Όσο για τον σταυρό και εγώ έχω σταυρουδάκι, διότι ο σταυρός είναι το πραγματικό σύμβολο του ΔΙΑ. Αργότερα όταν άρχισαν να κλέβουν τα σύμβολα μας και να τα εξευτελίζουν με μανία, άρχισαν να σταυρώνουν ανθρώπους, κάνοντας θυσίες πάνω σε αυτό. Την πάτησαν όμως, διότι μέσα από αυτό δημιουργήθηκε ο χριστιανισμός

  1. avatar ΜΕΔΟΥΣΑ

   Εσυ φουκαρα εχεις μπλεξει την βουρτσα με την \'λ\'ουτσα...Ενας αδυναμος χριστιανουλης εισαι που δεν θελει να ξεκολλησει τελειως απο αυτα που του εμαθε η μαμα του και ο μπαμπας του..κι ετσι απλα τα κολλας ολα μαζι και κανεις την δικη σου σαλατα!!! Ολα στραβα θα σου πηγαινουν..

 13. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Είναι μουρλοί, μα το Δία!

  1. avatar ΜΕΔΟΥΣΑ

   Εσυ εισαι μουρλος εβραιοδουλε του Γιαχβε.

 14. avatar ΡίζαςΙδιοκαλλιεργητής

  Κοιτάξτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε, εσείς που εφόσον σχολιάζετε στο βασικό ιντερνετικό δημοσιογραφικό εργαλείο της χώρας μας, και άρα ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΎ ανοίκετε στην αφρόκρεμα της διαδιδούμενης διαόησης - σκέψης - λογικού του λαού μας.
  Μην κατηγορείτε ποτέ ο ένας τον άλλον και μην ερίζετε. Να κολοματεχειρήζεσται ο ένας σχολιαστής τον άλλον, και να του λέτε την γνώμη σας ευγενικά, αποφεύγοντας τα μέγιστα να τον προσβάλετε. Τη ώρα που εσείς τσακώνεσται μεταξύ σας, μπορεί δόλια σκοτεινά σχέδια να εξυφαίνονται από κάποιους για την νέα γεννιά του Ελληνικού λαού.
  Έλα όμως που φως και σκοτάδι είναι πολικότητα όσαν, αρνητικό κ θετικό ηλεκτρικό φορτίο. Αυτό που θέλουν οι σκοτεινοί ενδεχόμενοι κύκλοι, το φως της ομόνοιας, της ευγενικής συνεννόησης, η δύναμη της ενότητας μπορεί να το διαλύσει και αναχαιτήσει. Καλομεταχειρίζεστε ο ένας τον άλλον, μην αλληλοκατηγορήστε και θα έχει δύναμη και αποτέλεσμα το μήνυμα και ο διάλογος σχολίων.
  **Δεν** θα χωριστούμε ούτε σε **δεξιούς - **αριστερούς, ούτε σε **Χριστιανούς - **Δωδεκαθεϊστές. Είμαστε μια κοινωνία, και με διάλογο ενότητας μπορούμε να ισχυροποιηθούμε. Είμαστε μια κοινωνία πολιτεία, και μαζί πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Κόψτε κάθε εριστικότητα στα σχόλια για να είμαστε ΕΝΟΜΈΝΟΙ & ΔΥΝΑΤΟΙ, ως πολιτεία - κοινωνία στην λήψη αποφάσεων, και διάδωση ιδεών. Όλοι θέλουμε το θετικό, άρα είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο.
  Χαρακτηριστικό της πεδίας μας είναι ο δημοκρατικός διάλογος. Ας γίνει αποτελεσματικός. Οι έριδες και οι εντυπώσεις εντός κοινοβουλίου, όχι εδώ.

 15. avatar ΡίζαςΙδιοκαλλιεργητής

  Αιώνες διαβαίνουν: είναι φυσικό να ενυπάρχουν εναλλαγές ακόμα και στην Θρησκευτική έκφραση και τελετουργίες. Καθώς το Απολλώνιο Φως αντιμάχονταν τις δυνάμεις τους σκότους και με την ναυσιπλοοία και την Πανξ Ρομάνα η παγκοσμιοποίηση έπαιρνε σάρκα και οστά ίσως για μια ακόμα φορά..... Ο ίδιος ο Θεάνθρωπος ήρθε ταχέωςνα αποκαταστήσει και σώσει το Φως, κ να εγκαταστήσει την βασιλεία Του και επί της γης, η οποία για χιλ-δες χρόνια, διήρκεσε στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και αλλού, με την Εκκλησία εγκαθιδρυμένη. Το θέαμα άνωθεν, παρμένο από την Αρχαία Ελλάδα, αισθητικά είναι όντως πολύ όμορφο. *Ας μονοιάσουμε μεταξύ μας, και ας μην είμαστε έναντι ο ένας του άλλου, και θα δείτε πως η σταθερότητα και η δύναμη αντοχής στις προκλήσεις θα έρθει στην χώρα. Οι ξένοι δεν είναι ανόητοι, και γνωρίζουν. Η θα μας προωθήσουν, η θα μας πολεμήσουν. Την πρωτιά την έχουμε ήδη λόγω γλωσσικής έκφρασης, Ευκλείδη, Αρχιμήδη κοκ. Αν όμως ο ξένος πει ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ & ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: Τότε τι θα πούμε - Έλα να σου δείξω πως να βάζεις πατάτα στο σουβλάκι, κοίτα πως ο Παναθηναϊκός είναι κατώτερος της Μπαρτσελόνα, η ας έχουμε χαλαρά ήθη στις σχέσεις; *Χίλιες φορές καλύτερα να του δείξεις για την πρακτική εφαρμογή επί των αποφάσεων της πολιτείας των ατομικών σου θέσεων. Και ο ξένος έχει την δική του ευφυία και κρίση. *Μην αντιμάχεστε ο ένας τον άλλο *και η δύναμη
  θα επανέλθει στην Χώρα. ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ, ΕΑΝ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΘ\' ΕΑΥΤΗΣ. -Αυτό δεν θα δίνονταν ΕΑΝ οι ξένοι δεν είχαν αρχίσει αποστασία κατά της εκκλησίας. Αλλά τώρα που έγινε, η δύναμη πρέπει να δωθεί σε ΕΣΆΣ, έστω και αν δεν στοχεύετε την τελειοποίηση ακόμα. Μην αντιμάχεστε αλλήλους και θα δείτε!

 16. avatar acarabbal

  Αποκριες ειναι τραβηγμενες οι φωτο, η πανε στο γηπεδο σε ματς της Εθνικης? Η πλακα θα ειναι με τις χλαμυδες να μιλανε και στο κινητο. Μονο στην Ελλαδα....

 17. avatar Nick

  Κοίτα κάτι κακομοίρηδες στον εικοστό πρώτο αιώνα..
  Θα μου πεις,ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί αν δεν επηρεάζει άλλους.
  Εδώ όμως προσπαθούμε να απαλλαγούμε απο τις υπάρχουσες θρησκείες,και εσείς βάζετε κιάλλες;;

 18. avatar Βασίλειος ο Β’

  Εάν ένας πιστός δωδεκαθειστής προσευχηθεί στον Άρη να σηκωθεί στον αέρα μια πέτρα και ένας άλλος πιστός δωδεκαθειστής προσευχηθεί στον Ποσειδώνα να μην σηκωθεί τι θα γίνει?Θα βάλουν μπράντιφερ ο Αρης και ο Ποσειδώνας και ο νικητής θα αποφασίσει την μοίρα της πέτρας?Ας πούμε ότι νικάει ο Πόσειδώνας και η πέτρα δεν σηκώνεται.Μα τότε καταρέει ο δωδεκαθεισμός διότι δεν έχει νόημα να προσεύχεσαι στον ηττημένο και αδύναμο θεό Άρη που δεν μπορεί να σου πραγματοποιήσει την επιθυμία σου.Πρέπει να προσεύχεσαι μόνο σε έναν θεό τον ισχυρότερο για παράδειγμα στον Ποσειδώνα ή στον Δία.Αλλά εάν δεν τους δεις να παλεύουν ώστε να ξέρεις ποιός είναι ο δυνατότερος πώς θα αποφασίσεις?Ο Μονοθεισμός είναι η μόνη λογική θρησκεία των φιλοσόφων, ο δωδεκαθεισμός είναι για τους αμόρφωτους χωριάτες.Όπου να ναι σας βλέπω να λατρεύεται και κανένα τοτέμ σε καμμιά σπηλιά σαν τους σατανιστές.Βέβαια εσείς δεν θα το λέτε σατανά θα το λέτε Πάνα.

  1. avatar Η_ΤΑΝ_Η_ΕΠΙ_ΤΑΣ

   ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
   ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ \"ΘΥΜΜΑΤΩΝ\" ΤΟΥ ΣΕ \"ΠΕΣΚΕΣΙ\" ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΛΠ.
   ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
   ΕΙΝΑ ΦΑΝΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΒΛΑΨΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ \"ΠΙΣΤΩΝ\" ΤΗΣ.
   ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ \" ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ\" Ο \"ΠΑΝΣΟΦΟΣ\" ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ..

  2. avatar Forscience

   Καλά μιλάμε η λογική σου σπάει κόκαλα αλλά σου κάνω την εξής ερώτηση γίνεται ο παντοδύναμος Θεός σου να φτιάξει μια τόσο μεγάλη πέτρα που να μην μπορεί να την σηκώσει; Αν μπορεί τότε δεν είναι παντοδύναμος αν δεν μπορεί τότε και πάλι δεν είναι παντοδύναμος.Όποτε με λίγα λόγια ο Θεός σου δεν είναι παντοδύναμος άρα ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας μιας και η βίβλος λέει ότι είναι παντοδύναμος και μπορεί να κάνει τα πάντα.

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Ο Θεός δεν μπορεί να σηκώσει ούτε μεγάλη ούτε μικρή πέτρα διότι ο Θεός είναι παντού(πανταχού παρών)άρα και η πέτρα είναι μέρος του Θεού και για να μετακινήσεις(σηκώσεις) ένα αντικείμενο ώς προς τον εαυτό σου πρέπει εσύ και το αντικείμενο να είστε ξεχωριστές οντότητες.Για παράδειγμα εγώ μπορώ να σηκώσω μια πέτρα δύο μέτρα πάνω από το έδαφος αλλά δεν μπορώ να σηκώσω μόνο το κεφάλι μου δύο μέτρα γιατί το υπόλοιπο σώμα μου θα ακολουθήσει αναγκαστικά ή θα αποκοπεί το κεφάλι μου και θα πεθάνω.Θα μπορούσα όμως να σηκώσω το αποκομένο κεφάλι ενός τρίτου άσχετου με εμένα όντος.

  3. avatar Δημητριος Π.

   Εχεις μπερδέψει τον ενοθεϊσμο-πανενθεϊσμο των φιλοσόφων με τον μονοθεϊσμο της βίβλου. Η διαφορα μας δεν βρίσκεται στον αριθμό των Θεων αλλα στο οτι πιστευετε οτι ο κόσμος εχει αρχή ως προς το χρόνο. Οι Θεοί δεν κάνουν οτι γουσταρει ο κάθε θνητος αλλα αυτο που είναι συμφωνο με την Ειμαρμένη-νομοτέλεια! Και φυσικα σατανας υπάρχει μονο μέσα στα κεφάλια σας! Και για την θυσία του Ισαακ έχεις ακουστά?

 19. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ο Αρχαίος συγραφέας Λουκιανός αναφέρει ότι στην αρχή οι Δωδεκαθειστές τιμούσαν τους Δώδεκα με ανθρωπωθυσίες που σιγά σιγά αντικαταστάθηκαν με θυσίες βοών και αρνίων.Παράδειγμα ανθρωποθυσίας αποτελεί και η σφαγή της Ιφιγένειας από τον πατέρα της Αγαμέμνωνα ως θυσία στην Άρτεμις για να έχει ευνοικό άνεμο ο στόλος του.

  1. avatar Pandaemonium

   Η Ιφιγένεια είναι μια υπόθεση που αφορα το Θέατρο & όχι την Ιστορία. Και τολμάνε να τα επικαλούνται αυτά οι οπαδοί της δεισιδαιμονίας που είναι υπεύθυνη για εθνοκτονίες και γενοκτονίες.

  2. avatar Η_ΤΑΝ_Η_ΕΠΙ_ΤΑΣ

   ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ \"ΑΓΑΠΗΣ\" ;;;;;
   ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ \"ΧΑΡΙΣΕΙ¨¨ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ;
   ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ...
   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΤΗΣΕΙ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟΥ.
   ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΘ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
   ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Ο Λουκιανός όπως και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι έχουν γράψει ότι στην αρχή το δωδεκάθεο λατρεύονταν με ανθρωποθυσίες,πριν να το γυρίσουν σε κατσικοθυσίες.Για αυτό οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι θεωρούσαν το δωδεκάθεο θρησκεία κατάλληλη μόνο για τους αμόρφωτους χωριάτες.

    1. avatar Δημητριος Π.

     Ενώ ο Χριστιανισμός που πιστεύει σε παρθενογενέσεις, σατανάδες και νεκραναστάσεις είναι θρησκεία για μορφωμένους διανοουμένους!!!!.....

 20. avatar Neos

  Από ψέμματα η ΟΟΔΕ άλλο τίποτα. Ο Επίκουρος αρνητής της Ελληνικής Θρησκείας. Γελάνε και οι πέτρες. Να είσαι καλά μας έκανες και γελάσαμε και σήμερα.

  1. avatar Defender

   ναι αλλά να αντικρούεις με στοιχεία δεν σε βλέπω....

   1. avatar Neos

    Δεν έχω καθόλου χρόνο για παραχαράκτες όπως ο ΟΟΔΕ. Για εσένα θα σου πω κάτι σύντομα. Η φράση των Επικουρείων «οι θεοί δεν επεμβαίνουν στα ανθρώπινα» δεν συνεπάγεται το «αρνούμαστε τους θεούς και την ύπαρξή τους», αλλά ακριβώς το αντίθετο. Τα ψέμματα της ΟΟΔΕ είναι απίστευτα και θρασύτατα.

    1. avatar ax_koula

     Εύγε Νεος για την σωστή παρατήρηση σχετικά με το επικούρειο \"Άφοβον ο θεός\" που προφανώς υπαινίσσεσαι και που συχνά παρερμηνεύεται από τους ημιμαθείς ως δείγμα απιστίας στο θείο. Το άφοβον εδώ σημαίνει τον μη φοβούμενο και συνάμα αυτόν που δεν είναι φοβερός ο έστι μεθερμηνευόμενον οι θεοί δεν επιβραβεύουν ούτε τιμωρούν αλλά αυτό δεν σημαίνει άρνηση του θεού!

   2. avatar Η_ΤΑΝ_Η_ΕΠΙ_ΤΑΣ

    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΩΘΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ copy paste ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει