99
loading

Είναι γνωστό πως οι πολιτικοί, πολλές φορές (ίσως τις περισσότερες), χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να πλήξουν τον αντίπαλό τους και να τον θέσουν εκτός μάχης. Η μαύρη προπαγάνδα και η περιβόητη… «λάσπη στον ανεμιστήρα» δίνουν και παίρνουν. Η ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» εδώ βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της.

Όσο πιο παλιά πάει κανείς στην πολιτική ιστορία τόσο πιο σκληρές ιστορίες θα βρει. Τις περισσότερες φορές οι επιθέσεις δεν είχαν να κάνουν με την ιδεολογία ή τις θέσεις ενός κόμματος που διεκδικούσε την εξουσία. Είχαν σαν στόχο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Όσο πιο δυνατός ήταν ο αντίπαλος, τόσο πιο σκληρές οι επιθέσεις.

Πλείστα όσα τα παραδείγματα που μπορούν να δοθούν τόσο για την εξωτερική όσο και την εσωτερική πολιτική σκηνή. Στην Ελλάδα τα περισσότερα από αυτά τα παραδείγματα θα εντοπιστούν, κυρίως, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Εκεί που η πολιτική και η κομματική αντιπαλότητα «χτυπούσαν» κόκκινο.

Ένα από τα πλέον τρανταχτά παραδείγματα, ήταν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Αυριανή» παραμονές των εθνικών εκλογών του 1985 και εμφάνιζαν τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως συνεργάτη των ναζί την περίοδο της κατοχής.

Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να αποδείξει την εμπλοκή του επίσημου ΠΑΣΟΚ –αν υπήρχε- σε αυτή την ιστορία. Το θέμα είναι πως το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή την ιστορία, καθώς δίπλα στην ταμπέλα του «αποστάτη» κόλλησε και αυτή του «συνεργάτη των ναζί»  στον Μητσοτάκη κάτι που ήταν αρκετό ώστε να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος που έβλεπαν το όνειρο της «Αλλαγής» να ξεθωριάζει και εγκατέλειπαν το πλοίο…

Όταν πλέον, πολλά χρόνια αργότερα, η δικαίωση ήρθε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η «δουλειά» είχε γίνει. Το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει εκείνες τις εκλογές.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

mitsotak5

Η 28η Οκτωβρίου του 1940  βρίσκει τον 22χρονο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  στη σχολή εφέδρων αξιωματικών στη Σύρο όπου είχε καταταγεί μόλις πριν από 15 ημέρες.

Έτσι, από ένα αμούστακο παιδί που φρόντιζε να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε, να μπει γρήγορα στην πολιτική, μετατρέπεται σε ένα στρατιώτη που κάθε μέρα εκπαιδεύεται όλο και πιο σκληρά, όλο και πιο εντατικά, προκειμένου να φύγει για το μέτωπο. Αρχηγός του λόχου του ήταν ο γιατρός, Γρηγόρης Λαμπράκης!

Με συνοπτικές διαδικασίες μετατίθεται στο Μακεδονικό Μέτωπο. Η επέλαση της Βέρμαχτ και η συνθηκολόγηση Τσολάκογλου βρίσκει τον Μητσοτάκη με το χαρτί της μετάθεσης για την Αθήνα, στο χέρι. Ο δρόμος της επιστροφής φρικτός. Με τα πόδια περνάει την οροσειρά της Πίνδου, τ΄ Άγραφα και τα Βαρδούσια. Υπό δραματικές συνθήκες φτάνει στην Αθήνα και από εκεί προσπαθεί να περάσει στη Πελοπόννησο ώστε να φύγει για την Κρήτη.

Στους Αγίους Θεοδώρους, οι ναζί τον πιάνουν αιχμάλωτο. Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ξέρει Γερμανικά και κάνει τον διερμηνέα. Τελικά μαζί με άλλους 300.000 συμπολεμιστές του σε όλη την Ελλάδα, αφήνονται ελεύθεροι και έτσι ο δρόμος προς την Κρήτη ανοίγει. Στο αγαπημένο του νησί θα καταλήξει τον Ιούλιο του 1942.

Εκεί, θα ενταχθεί αμέσως στην «Εθνική Οργάνωση Κρήτης» βοηθώντας μάλιστα ενεργά στη συνεργασία των αντιστασιακών οργανώσεων, με τη σύναψη της «Συμφωνίας του Θερίσου» (Ιούλιος 1943), η οποία συνέβαλε στην αποτροπή του εμφυλίου πολέμου στην περιοχή.

mitsotak1

Συλλαμβάνεται δυο φορές και καταδικάζεται ισάριθμες φορές σε θάνατο. Το διάστημα της κράτησης του συνεργάζεται και πάλι ως διερμηνέας με τους κατακτητές. Τα βρετανικά αρχεία που άνοιξαν το 2003 αποκάλυψαν ότι παράλληλα ήταν πράκτορας των Βρετανών, στους οποίους μετέδιδε σημαντικές πληροφορίες, εξαργυρώνοντας την ιδιότητά του ως δικηγόρου των Ελλήνων που έστελναν οι αρχές κατοχής στα στρατοδικεία.

Η πρώτη φορά που πήρε χάρη ο Μητσοτάκης ήταν την 25 Μαρτίου 1944 όταν την έδωσε (σε περίπου 100 άτομα) ο ναζί στρατηγός Μπρόγερ εξαιτίας της εθνικής επετείου και η δεύτερη την 31 Μαρτίου 1945, λίγο πριν την παράδοση των Γερμανών στα Χανιά, όταν έγινε η ανταλλαγή περίπου 10 Ελλήνων πολιτών με 100 αξιωματικούς των ναζί.

Η εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρεία της ΝΔ και οι εκλογές του 1985

mitsotak2

Αφήνοντας πίσω του τα μαύρα χρόνια του πολέμου και της κατοχής ο Μητσοτάκης αφιερώνεται στην πολιτική. Το 1946, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τους «Βενιζελικούς Φιλελεύθερους», των οποίων ηγείτο ο Σοφοκλής Βενιζέλος.

Ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα το 1951 ως υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου. Το 1961 εξελέγη βουλευτής με το νεοσύστατο κόμμα της Ένωσης Κέντρου, που είχε ιδρύσει ο Γεώργιος Παπανδρέου και συμμετείχε στον «ανένδοτο αγώνα» κατά της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα «Ιουλιανά» το 1965, που οδήγησαν στην απομάκρυνση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου από το βασιλιά Κωνσταντίνο Β' και στο σχηματισμό αλλεπάλληλων κυβερνήσεων από πρώην στελέχη της Ένωσης Κέντρου που αποχώρησαν από το κόμμα. Ήταν η εποχή που το όνομά του συνδέθηκε με την περίφημη «αποστασία».

Το 1978, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και το 1981 ορίστηκε κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος. Την 1η Σεπτεμβρίου 1984, εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με 70 ψήφους έναντι 42 του δεύτερου υποψήφιου Κωστή Στεφανόπουλου.

mitsotak6

Μερικούς μήνες μετά, τον Ιούνιο του 1985, με εκείνον στο τιμόνι η ΝΔ οδηγείται σε μια από τις πιο πολωμένες εκλογικές αναμετρήσεις που γνώρισε τούτος ο τόπος. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται στα «κάγκελα» και η μαύρη προπαγάνδα έχει την… τιμητική της. Ο Μητσοτάκης δεν είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά «ο αποστάτης που προσπαθεί να γίνει πρωθυπουργός». Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ ακούγεται συνέχεια το σύνθημα «στις 2 του Ιούνη, πεθαίνει το γουρούνι»! Σύνθημα ενδεικτικό του κλίματος μέσα στο οποίο η χώρα πήγαινε προς τις κάλπες.

Η «Αυριανή», οι φωτογραφίες, η «Στάζι» και η δικαίωση

mitsotak7

Ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές (στις 10 του Μάη) η εφημερίδα «Αυριανή», δημοσιεύει μια φωτογραφία του Μητσοτάκη ανάμεσα σε δυο ναζί στρατιώτες κατηγορώντας τον ευθέως πως ήταν συνεργάτης των κατακτητών. Η εφημερίδα πουλάει περισσότερα από 230.000 φύλλα και το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά.

Η Νέα Δημοκρατία, αντιδρά έντονα, ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να βολεύεται από την κατάσταση καθώς «πλέον ο αποστάτης είναι και συνεργάτης των ναζί» κάτι που διευκολύνει τη συσπείρωση του κόμματος. Πλέον τα συνθήματα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν «εμπλουτιστεί» με το επίσης ακραίο «φόλα στον σκύλο των S.S.»!

Η «Αυριανή» δίνει συνέχεια δημοσιεύοντας μια ακόμα φωτογραφία με τον Μητσοτάκη ανάμεσα σε άνδρες που χαιρετούν ναζιστικά. Το κλίμα πλέον είχε γυρίσει οριστικά και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές.

mitsotak3

Πολλά χρόνια αργότερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε στα αρχεία της Στάζι αποκαλύπτει πως η φωτογραφία είναι πλαστή και κατασκευάστηκε από τη μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας, μετά από αίτημα των… Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών.

mitsotak4

Σε ότι αφορά, δε, τη δεύτερη φωτογραφία την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λέγοντας πως είναι τραβηγμένη την 31 Μαρτίου 1945, ημέρα που απελευθερώθηκε από τους ναζί για δεύτερη φορά. Είναι η στιγμή που αφήνονται ελεύθεροι και κάποιοι θεωρούν σκόπιμο να χαιρετίσουν ναζιστικά (ίσως και από αμηχανία, όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σε παλαιότερη συνέντευξή του), μπροστά στον Γερμανό διοικητή των Χανιών. Ο ίδιος, επέλεξε να μην κάνει τίποτα και απλά να καθίσει σε στάση προσοχής, κρατώντας με το δεξί του χέρι την καπαρντίνα του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

99
σχόλια
 1. avatar dgabriel

  Ο Κ. Καραμανλής συνεργάτης των Γερμανών, επειδή δεν συμμετείχε ποτέ στην αντίσταση και μετά από χρόνια ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Λαμπράκη.Το πρώτο ΔΕΝ αποδείχτηκε ποτέ,για το δεύτερο απάντησε ο Χαρίλαος Φλωράκης ("Η δολοφονία Λαμπράκη είχε δύο θύματα, τον Λαμπράκη και τον.....Καραμανλή.Μοναδικός υπεύθυνος είναι το παρακράτος των Ανακτόρων").
  Ο Κ. Μητσοτάκης συνεργάτης των Γερμανών στην κατοχή και αποστάτης το 1965.Έχει αποδειχτεί ότι μια φωτογραφία που ανεβαίνει κάθε τόσο στο διαδίκτυο ήταν αποτέλεσμα φωτομοντάζ.Η υποτιθέμενη αποστασία προέκυψε από το αίτημα Μητσοτάκη προς τον Γεώργιο Παπανδρέου να σταματήσει η κόντρα με τον Βασιλιά για το ΥΠΕΘΑ και να επιτρέψει την έρευνα για ύπαρξη παραστρατιωτικών οργανώσεων (ΑΣΠΙΔΑ) εντός του στρατού.Έχουν γραφτεί πολλά για το ποιος μπορεί να ήταν ο καθοδηγητής αυτών των οργανώσεων.Έρευνα δεν έγινε ποτέ,οπότε όλα αυτά παραμένουν φήμες και υποθέσεις.Ποτέ ΔΕΝ ζήτησε από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί.Άλλος ήταν εκείνος που έβλαπτε την κυβέρνηση και επηρέαζε αρνητικά τον πρωθυπουργό.Αυτός που έκανε επιστήμη τον λαϊκισμό στη χώρα μας και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον μέντορα του σημερινού πρωθυπουργού.
  Όταν ορκίζεσαι στο ψέμα και διψάς για εξουσία,τότε δεν υπάρχει όριο στη χυδαιότητα.Η δολοφονία χαρακτήρων εκ μέρους της Αριστεράς δεν είναι σημερινό αλλά διαχρονικό φαινόμενο.

 2. avatar Κ.Γεροκωστόπουλος

  Ο μακαρίτης Κακαουανάκης , ανεψιός ( γιός της αδελφής του) του βουλευτή Χανίων και Υπουργού στην Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου Πολυχρονιάδη που ήταν προσωπικός εχθρός του Μητσοτάκη, δεν μπορεί να θεωρηθεί αμερόληπτος μάρτυς.

 3. avatar γιανιό

  ΝΑΙ .....ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΑΞΕΙ ΟΛΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.....ΚΥΡΙΑΚΟΟΟΟ........Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ......ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ, ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΜΩΒΕ, ΛΙΛΑ,ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΖΙ? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ...ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΟΤΖΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΩΣ ΠΡΟΠΟΤΖΗΔΕΣ Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΖΙ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ Ο ΠΟΙΑ ΔΗ ΠΟ ΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ......ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΔΗΛΑΔΗ.

 4. avatar Carman

  Ο Μητσοτάκης προδότης ε! Ο Ανδρέας τι ήταν βρε .... που υπηρέτησε στο Αμερικανικό Ναυτικό και μετα τον έστειλαν εδώ με 100 000 000 δρχ. Να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ να μας κυβερνήσει και να που έχουμε φτάσει ηλίθιοι.Το αποτέλεσμα της πολιτικής Ανδρέα φάτε το τωρα. Φαντάστητε λοιπον ο Μητσοτάκης να υπηρετούσε το Αμερικανικό ναυτικό τι θα του έλεγαν. Δυστυχώς αυτοί ειμαστε μικρόψυχοι συμφεροντολόγοι και μη περιμένετε τιποτα καλύτερο.

 5. avatar PanosGianaros

  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ .
  ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

  ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,,,,,, Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ....... ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ....!
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟ ..... ΑΘΛΗΜΑ ....!

  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ...... ΑΝΤΙΣΙΑΚΟΣ ....!
  ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - - - ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΩΡΕ ....!

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ - - ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - -
  ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ,,,, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ,,,, ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ......!
  ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ - - Ο Μητσοτάκης δεν θυμάται πότε την έβγαλε την φωτογραφία ,,,, εμείς του το θυμίζουμε ....!
  ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ .
  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ....... ΑΠΟΒΛΗΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ,,,,, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...!

  1. avatar advouk7

   Κακαουνακης και κρητικοί γιδοβοσκοι...σοβαρές πηγές. ..

 6. avatar κωστας κ123

  Γνωστα ολα αυτα, η αυριανη ηταν μια αισχρη φυλλαδα που τρια στα δυο πραγματα πουεγραφε ηταν λασπη. Τωρα ο [...] ο ελληνας, με την αγραμματωσυνη του που τον κανει ευκολο θυμα καθε [...] φυσικα δε προκειται ποτε να παραδεχτει οτι πιαστηκε κωτσος απο αστοιχειωτους απατεώνες σαν τον Κουρη, τον Τσίπρα, τη Ζωη κλπ

 7. avatar Admiral 75

  Αφου ηταν ""αντιστασιακος "γιατι εχει τοσες φωτογραφιες μετους Γερμανους?

  1. avatar αχ λουλιτσα

   αντισταση μονο στους ιταλους εκανε
   δε του αρεσαν τα μακαρονια,τοχε δηλωσει αλλωστε.
   Το συντομοτερο συγχρονο ανεκδοτο:
   κηδεια δρακουμελ με οικογενειακη δαπανη........
   αντι στεφανων δωριστε σε συσσιτια.......
   [...] αντε να δουμε πως θα γλιτωσουμε.

 8. avatar Σκορπιός

  Λογική στη χώρα του παραλόγου? Σε όλα τα να πας θα σου πουν ότι έχει έλλειψη....!

 9. avatar Αννα Φραγκ

  Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η φωτογραφία είναι από την σύλληψη του και η «αυριανή» απαντούσε « τον έχουν συλλάβει και γελάει;»
  Και τώρα γράφει, ο Βαξεβάνης και το αναπαράγετε «κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε στα αρχεία της Στάζι αποκαλύπτει πως η φωτογραφία είναι πλαστή και κατασκευάστηκε από τη μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας, μετά από αίτημα των… Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών.»
  1. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης λέει ψέματα για την Φώτο και ο Βαξεβάνης που «έψαξε τα αχρεία της Σταζι» λέει την αλήθεια.
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω και τι δουλεία έχει η Βουλγάρικες υπηρεσίες να πουν σε μια άλλη, την Σταζι, να πλαστογραφήσει μια Φώτο.
  Ο Βαξεβάνης πάντως, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες «αποκαλύψεις»

  Πολύ σοβαρός «δημοσιογράφος» να τον εμπιστεύεστε.

  1. avatar TRADER

   Αννα επιτρεψε μου μια μικρη διορθωση.Για αυτην την φωτο ο Μητσοτακης ειχε πει τοτε οτι ειναι προς τιμη του γιατι βοηθησε στην απελευθερωση κρατουμενων που ηταν προς εκτελεση και καλα .Οτι ηταν ολη την ωρα μετους ΝΑΖΙ βεβαια δεν πειραζει.Για αυτο ολη η κρητη τον μαυριζε στις εκλογες οπως λεω παρακατω.

 10. avatar TRADER

  Σιγουρα ειναι πλαστη η φωτογραφια ,αλλωστε ο Μητσοτακης και η οικογενεια του δεν συμπαθουσε καθολου τους Γερμανους.Τυχαιο ειναι που σε ολες τις εκλογες η κρητη του εδινε 25-30% και στο πασοκ 50-55%.Δεν ξερουν οι κρητικοι και ξερουμε εμεις τι κουμασι ηταν.

 11. avatar Ιωάννης Πάτρα

  Καταρχάς όλους αυτούς εμείς τους ψηφίσαμε.Έχουμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής και ακόμα συνεχίζουμε να τσακωνομαστε για αυτούς που έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης για πέντε γενιές. Ανεξαρτήτως πολιτική ιδεολογίας που έχει ο καθένας από εμάς πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε την πατρίδα μας, Ας φτιάξουμε πρώτα το κράτος μας και μετά ας διαφωνήσούτε για το πια πολιτική ιδεολογία είναι καλύτερη για το έθνος μας.

  1. avatar Ξύπνα!

   Επιτέλους κι ένας που είναι λογικός! !!!Σε μια χώρα που είναι πτωχευμενη και η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ, είναι ειρωνεία να ασχολείται κανείς με κομματικά! !!!Έλεος! !!!

   1. avatar αχ λουλιτσα

    μηπως κομματα δε σε κυβερνανε,μηπως σε κυβερναει ο στρατος....;;;
    σωστα ,μην ασχκλειστε με κομματα
    αστε τα να σας ροκανιζουν ανεμποδιστα
    ο κουλης προηλθε απο κρινογονια
    το σόι του των 500κρατικοδιαιτων μυζητηρων της φαρας του ειναι αθωο του αιματος τεραστια προσφορα στο εθνος.
    μην ασχολειστε με κομματα ασχοληθητε με τις ουρδες του αλλαφουζαν και το κλωτσοσκουφι.....
    οξω ρε τρολι,καταδεχτηκαν να πληρωσει το χρεοκοπημενο κρατος της μπανανιας απειρα λεφτα για κηδεια υπερπαραγωγη οι εκατομμυριουχοι μυζητηρες του δημοσιου της φαρας του κουλη.
    πεσε για υπνο ρε τρολι

 12. avatar Σκορπιός

  Αθώος ο Μητσοτάκης....τουλάχιστον δυο φορές γλύτωσε το θάνατο απο τους ναζί, ενώ άλλους τους κρεμαγαν η τουφέκιζαν στη Καισαριανή, αθώος το 1965, αθώος με τον Μπακογιάννη (πολύ μυστήριος θάνατος) κλπ Το άλλο....που ηταν απο πάμπτωχη οικογένεια και πέθανε πάμπλουτος δεν λέει....!
  Λίγοι πολιτικοί ηταν για την πατρίδα ο Μητσοτάκης άποψη μου δεν ηταν!!! {...}

 13. avatar αχ λουλιτσα

  το αν ειναι αναμεσα σε ναζι και χαριεντιζεται ειναι κατι που μπορει να προσβληθει αμφισβητηθει,ενας βαξεβανης τουπαν καποιοι οτι καποιοι αλλοι πριν 30 χρονια σουπες μουπες κουπες
  Εγω συντροφε βλεπω εναν καλοθρεμενο κυριο που το μεσαιο κουμπι στο σακακι του μετα βιας κουμπωνει την εποχη που οι αθηναιοι αφου ειχαν φαει οσα γατια και σκυλια και λεμονοκουπες υπηρχαν πεθαιναν στη κυριολεξια στο δρομο και τους σηκωνε το καρο του δημου για να τους παραχωσει αγνωστους σε μια γουρνα.
  θες να ανατρεξεις στις φωτογραφιες της εποχης για να με διαψευσεις;;
  Αν δε βλεπεις αυτο το προδηλο μηπως πρεπει να αναρωτηθεις αν εισαι απο οικογενεια μαυραγορητων κουκουλοφορων της προηγουμενης γερμανικης κατοχης
  Γισ την τωρινη δεν υφισταται θεμα ΕΙΣΑΙ!!

 14. avatar Σταύρος 1

  Θυμηθείτε, τις ιδιωτικοποιήσεις που προσπάθησε ο Μητσοτάκης το 1990-93.
  Θυμηθείτε τους Σταμουλοκολλάδες που ξεγύμνωναν στο δρόμο τους απεργοσπάστες των αστικών συγκοινωνιών, στην Αθήνα. (Αναλογιστείτε τι έγινε στη συνέχεια με Αστικά, ΟΤΕ, Τράπεζες......)
  Μετρήστε πόσοι Αλβανοί μπήκαν τότε στην Ελλάδα, αλλά και πόσοι Ινδοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Σύριοι, κ.α. ήρθαν στη συνέχεια στη χώρα μας!
  Δείτε στο Youtube δηλώσεις που έκανε το 1993-94 ο Μητσοτάκης (ως αντιπολίτευση). Έλεγε ότι έπρεπε να "συμμαζευτούμε" ως Έθνος, γιατί αλλιώς θα πάθουμε τα ίδια με την τριτοκοσμική, τότε, Τουρκία του Δ.Ν.Τ.
  Τριάντα χρόνια μπροστά είχε δει ο ΗΓΕΤΗΣ! Αλλά η Ελλάδα των Πρασινοφρουρών δεν τον άκουσε!!!! Είμαστε άξιοι της τύχης μας!
  Κι αφού ήταν προδότης, τότε γιατί ο ήρωας (κυριολεκτώ) Μ.Γλέζος, το βράδυ πριν την κηδεία του Μητσοτάκη, πήγε στο σπίτι του Κυριάκου και τίμησε τον Ψηλό, για τον πρωταρχικό του ρόλο, στην αποφυγή του εμφυλίου στην Κρήτη;;; Είχε να κερδίσει κάτι ο Γλέζος;;;
  Για σκεφτείτε λίγο, μήπως ο Μητσοτάκης, έκανε το λιγότερο κακό στην Ελλάδα;;;
  Μήπως έβλεπε πολύ μακρυά;;;
  Καλή μας συνέχεια ,Έλληνες.....

 15. avatar Θο

  Αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ακουγαν τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ οταν κυβερνησε με 152 βουλευτες λογω του νομου ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ δεν θα ειμασταν σημερα ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ.Στους περισσοτερους αρεσουν τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα κσι μσς παιρνουν ολους στο λαιμο τους.Τον ΑΝΔΡΕΑ τον ενδιεφερε το κομμα και η εξουσια και οχι η χωρα εκανε τα στραβα ματια στις κλεψιες και ετσι εκπαιδευε πολλους απο τους Ελληνες κατα το λαο και οι ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ.

 16. avatar beeee

  xaxxaxaxaxaaaa

 17. avatar Οκ 4

  Ελπιζω να βρεις και τους αλλου ομοιδεατες σου παπανδρεου καραμανλη φλωρακιδες και εκεινη την φουρνια που ενω ειχε τα οπλα να κανει ενα κρατος διαμαντι το πουλησατε βεβαια με την βοηθεια των νεοτερων!!εσυ ανοιξες τα συνορα στην αλβανια εσυ εδωσες στα σκοπια το ονομα μακεδονια εσυ επαιρνες δεκαπεντε συνταξεις μεχρι το τελος κριμα που εφυγες τοσο νωρις!!!!!καλο ταξιδι εβαλες και εσυ ενα λιθαρακι σ αυτην τη χωρα και σ ευχαριστουμε για ολα.

 18. avatar fetsis79

  pasok mono

 19. avatar λύκος Κρήτη

  Ποιο ΠΑΣΟΚ ρε (...)....Ήταν η καταστροφήμαςςς....Ότι έλεγε ο Μητσοτάκης όλα έτσι έγιναν...ελεοςςςςς τώρα όλοι τον αναγνώρισαν.......

Παρακαλούμε περιμένετε ...