Η κατάρα που στοίχειωσε το χωριό με τα περίεργα σπίτια

Μυστηριώδεις θάνατοι, ατυχήματα και θρύλοι που καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου


WEEKEND
0:20
15/01/2017
Η κατάρα που στοίχειωσε το χωριό με τα περίεργα σπίτια
1
loading

Πολλές είναι οι ιστορίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για πόλεις και χωριά που μένουν πια ακατοίκητα. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Σεισμοί, ραδιενέργεια, πόλεμοι ή ακόμη και κακός σχεδιασμός, έχουν αφήσει αυτές τις πόλεις να στέκουν στοιχειωμένες.

Σε αυτές τις πόλεις, δεν υπάρχει θόρυβος, δεν υπάρχουν άνθρωποι και ο χρόνος δεν υπάρχει καν χρόνος. Μόνο κτίρια μισογκρεμισμένα, αφημένα στην τύχη τους, αλλά γεμάτα ιστορίες.

Ένα τέτοιο χωριό-φάντασμα υπάρχει στην Ταϊβάν το οποίο προοριζόταν να γίνει ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο. Όμως μία σειρά από περίεργες θεωρίες, περιστατικά, εργατικά ατυχήματα και μυστηριώδεις θάνατοι και μία κατάρα να πλανάται από πάνω της, λόγω της κατεδάφισης ενός ιερού που υπήρχε παλιά στην περιοχή, κάνουν το Σανζί στην Ταϊβάν να έχει τη δική του θέση ανάμεσα στα στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

ODAKFDJ6

Ένας κόσμος ιδιαίτερος, ατμοσφαιρικός όπου η ιστορία άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια που έμοιαζαν με UFO του Σανζί στην Ταϊβάν, κατασκευάστηκαν το 1978. Ήταν μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ για εξοχικές κατοικίες και προορίζονταν για αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού όταν θα ολοκλήρωναν τη θητεία τους σε πόστα τους στην Ανατολική Ασία.

Ήταν ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο το οποίο όμως ήταν καταδικασμένο σχεδόν καταραμένο από την αρχή. Τα κατασκευαστικά έργα στην επαρχία Σανζί (Sanzhi) στην Ταϊβάν ξεκίνησαν με πυρετώδεις ρυθμούς το 1978, με στόχο η περιοχή να γίνει το απόλυτο τουριστικό θέρετρο του κόσμου. Αντ' αυτού έγινε το πιο τρομακτικό θέρετρο του κόσμου.

Οι κατασκευές σταμάτησαν μόλις δυο χρόνια αργότερα το 1980 καθώς μια σειρά μυστηριωδών θανάτων, αυτοκτονιών αλλά και ατυχημάτων στοίχειωσαν το μέρος.

ODAKFDJ3

Από το 1980 και μετά, σε κανέναν δεν επετράπη να ξαναπάει στο Sanzhi Resort. Τα φουτουριστικά κτίρια σε σχήμα UFO στέκουν εγκαταλελειμμένα σαν ξόανα.

Πολλοί από τους εργάτες, χωρίς να έχει ποτέ ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός τους, που έχτιζαν αυτά τα περίεργα κτίρια αυτοκτόνησαν. Κανένας δεν είχε εκδηλώσει πριν συμπτώματα μελαγχολίας ή κατάθλιψης. Επίσης μια σειρά από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν την ίδια περίοδο στους γύρω δρόμους.

Οι θρύλοι για το τρομακτικό αυτό μέρος δίνουν και παίρνουν.

ODAKFDJ2

Αρκετοί πιστεύουν ότι το θέρετρο χτίστηκε πάνω σε ένα νεκροταφείο Ολλανδών στρατιωτών που πολέμησαν στην Ταϊβάν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάποιοι εργάτες ανέφεραν ότι τους είχαν επισκεφτεί πνεύματα που ζητούσαν να μην διαταραχθεί η ησυχία τους.

Κάποιοι άλλοι ότι το μέρος στοιχειώθηκε αφού καταστράφηκε το μεγάλο τσιμεντένιο άγαλμα ενός δράκου, που βρισκόταν στην είσοδο της πόλης και συμβόλιζε την καλή τύχη. Μαζί με την καταστροφή του αγάλματος, κατακερματίστηκε και η καλή τύχη του μέρους.

ODAKFDJ7

Σύμφωνα με το Blumhouse.com, το 1989, ένας πρόεδρος της επαρχίας θέλησε να ολοκληρώσει το έργο που είχε ξεκινήσει πριν μια δεκαετία και να κατασκευάσει το θέρετρο.

ODAKFDJ4

Έτσι, επιστράτευσε μια ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών και αποφάσισε να επενδύσει 32 εκατ. δολάρια στην αναβίωση του πρότζεκτ. Οι κακοτεχνίες στην αρχική κατασκευή όλων των κτιρίων απαιτούσε όμως πολύ περισσότερο χρήμα. Με τον κίνδυνο της απόλυτης καταστροφής από κάποιο σεισμό να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, οι ιθύνοντες δεν θέλησαν να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα για να ξεκινήσουν από το μηδέν.

ODAKFDJ5

Και κάπως έτσι τελείωσε το όνειρο για το απόλυτο θέρετρο.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε το 2008 παρά τις εκκλήσεις να μείνει έστω κι ένα από αυτά τα σπίτια και να αξιοποιηθεί ως μουσείο.

Μέχρι το 2010, όλα τα σπίτια-UFO είχαν κατεδαφιστεί, δεν υπήρχε πια κανένα υπόλειμμα της πόλης ενώ το μέρος προοριζόταν να μετατραπεί σε εμπορικό παραθαλάσσιο θέρετρο και υδάτινο πάρκο.

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar mariasofi

    ανατρίχιασα...(!)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει