Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι γνωστά για τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα που ζει και υπάρχει εκεί. Ανήκουν στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και για το λόγο αυτό αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Πέρα όμως από το να θαυμάζουν την άγρια ομορφιά της Φύσης, οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησάκι Floreana συμβάλλουν και στη διατήρηση μιας μακρόχρονης παράδοσης, η οποία χρονολογείται από το 19ο αιώνα, όταν οι φαλαινοθήρες που έφταναν στην περιοχή ξεκίνησαν την «ταχυδρομική υπηρεσία» Post Office Bay.

Από τότε τα γράμματα και οι κάρτες που άφηναν εκεί μεταφέρονταν από πλοία που περνούσαν από το σημείο με προορισμό την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έφταναν στους παραλήπτες τους χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη γραμματόσημων.

Η μακρά αυτή παράδοση συνεχίζεται μέχρι στις μέρες μας, χάρη στους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι μπορούν να πάρουν τα γράμματα στις πατρίδες τους και να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στους παραλήπτες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, πάνω από 1.700 άνθρωποι έχουν αφήσει γράμματα στο ταχυδρομείο του νησιού, που δεν είναι άλλο από ένα… βαρέλι.