Κάθε στιγμή είναι ιδανική, για να αποτελέσει αφορμή μιας εκ νέου επίσκεψης στη Μαύρη Θάλασσα στην Καλαμαριά. Ο λόγος απλός. Πρόκειται, για ένα από τα καλύτερα μέρη -αν όχι το καλύτερο- για ψαροφαγία στη Θεσσαλονίκη. Η Μαύρη Θάλασσα με 5 βραβεία Gourmet στο ενεργητικό της, σας καλεί σε ένα ταξίδι στις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας και πιο συγκεκριμένα του Βορείου Αιγαίου. Στο «τιμόνι» της κουζίνας της βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τοκίδης (ιδιοκτήτης) και η σύζυγός του Σόνια Μαργαρίτη, αμφότεροι υπέρμαχοι της απλότητας και της ύψιστης ποιότητας πρώτης ύλης. Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο στο 1926 συναντάμε μια οικογενειακή ταβέρνα που έκανε το κοινό της να «παραμιλάει» στην Τούμπα. Σήμερα, η Μαύρη Θάλασσα λειτουργεί πλέον στην Καλαμαριά, ωστόσο διατηρεί τον ίδιο σεβασμό στον πελάτη και έχει κατορθώσει να συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης. Ο κατάλογος τιμά και στηρίζει τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Το ψάρι και τα θαλασσινά προέρχονται από ψαράδες και καΐκια της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακόμη και τα αποστάγματα έχουν έναν καθαρά ελληνικό χαρακτήρα. Όλα τα πιάτα του καταλόγου είναι ένα κι ένα και πραγματικά δεν θα μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποιο. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα αισθανθείτε, όταν έρθετε αντιμέτωποι με τους γευστικούς θησαυρούς της. Πέρα από τα φημισμένα αχνιστά της, σίγουρα από το τραπέζι σας δεν πρέπει να λείπει ο διάσημος και περιζήτητος λευκός ταραμάς. Προσωπικά, κάθε φορά που επισκέπτομαι το συγκεκριμένο εστιατόριο φεύγω ικανοποιημένη και χαρούμενη. Και καταλήγω πως το νόημα εδώ επικεντρώνεται σε ένα στοιχείο: την απλότητα. Δεν θα δοκιμάσετε τίποτα φλύαρο και κάθε πιάτο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας. Κι αυτό αποτελεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Tip: Στα συν της Μαύρης Θάλασσας, η υπέροχη θέα που -ιδίως από τα εξωτερικά τραπέζια- στο Θερμαϊκό κόλπο. Info: Καθημερινά: 13.00-00.00 Από 25 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί) Χιλής & Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 2310 932542 [email protected] https://www.facebook.com/mavrithalassa