Το Canteen είναι μια από εκείνες τις (επιτυχημένες) επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που όλοι -ανεξαρτήτως στυλ και προτιμήσεων- το αγαπούν. Εννοώ, ότι εδώ, θα βρεις συνήθως ανθρώπους που δεν υπηρετούν ένα συγκεκριμένο «target group», κι αυτό γιατί κατορθώνει να καλύψει όλους όσους εκτιμούν την «ποιότητα» και το να περνούν όμορφα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα cafe bar-restaurant με all day λογική και φιλοσοφία που καλύπτει όλες τις ανάγκες σας, όλες τις ώρες (κυριολεκτικά). Θα το συναντήσετε στη Διαγώνιο και θα σας κερδίσει αμέσως με τον προσεγμένο βιομηχανικό του χώρο και τη φιλική ατμόσφαιρα. Από φέτος το Canteen διαθέτει έναν κατάλογο all day breakfast και brunch για να σας κάνει -ακόμα πιο- πιστούς οπαδούς του. Αυγόφετες, scrambled eggs, eggs benedict, quiche lorraine και πολλά άλλα εδέσματα θα σας ενθουσιάσουν με την αφοπλιστική τους απλότητα και νοστιμιά. Από το μεσημέρι και μετά, συνεχίζει να σας ξελογιάζει με τις δημιουργίες της μοντέρνας δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με ιταλικές επιρροές. Δοκιμάστε την italian style pizza, για την οποία μιλάει ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, ή κάντε ένα lunch break επιλέγοντας μέσα από μια πληθώρα σε tapas που θα συνοδεύσετε με κρασί. Τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο σεφ Μενέλαος Στεφανακίδης. Το Canteen ξεχωρίζει και για την ενημερωμένη cocktail list του. Κάθε Τετάρτη πρωτοτυπεί με τη θεματική cocktail βραδιά, κατά τη διάρκειά της οποίας παρουσιάζονται 3-4 cocktails εκτός λίστας, που ακολουθούν μια κοινή λογική (π.χ. αυτή του βασικού υλικού). Το soundtrack της βραδιάς δένει αρμονικά με το event, ταξιδεύοντάς σας σε ενδιαφέρονται μουσικά μονοπάτια. Info: Καθημερινά: 10.00-αργά, 13.00-01.00 (κουζίνα) Από 15-20 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί), 8 ευρώ (ποτό), 9 ευρώ (cocktail), 3 ευρώ (freddo cappuccino) Δημητρίου Γούναρη 7, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310 228520 www.facebook.com/pages/Canteen