Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την Εύβοια για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, η οποία κρύβει πραγματικά διαμαντάκια σε όσους έχουν όλη την διάθεση να την ανακαλύψουν εκ των έσω.

Ανάμεσα σε αυτά και οι παραλίες της, με βότσαλο ή αμμουδιά, οι οποίες αποτελούν πραγματική έκπληξη με τα γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν σαν ψεύτικα. Ακολουθούν τρεις από αυτές, που μπορούν μάλιστα να χαρακτηριστούν και ως μικροί, επίγειοι παράδεισοι.

Νησιώτισσα

Η περίφημη Νησιώτισσα στη βόρεια Εύβοια βρίσκεται στην περιοχή των Ωρεών, 15 χλμ. από την Αιδηψό, και ξεχωρίζει για τα καταγάλαναα νερά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της, που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη πλαζ με αμμουδιά και βότσαλο, εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ που αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες.

Την ώρα που οι λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο ή την ηλιοθεραπεία τους το μάτι χάνεται στην απέναντι μικρή βραχονησίδα «Μοναστήρι» με τα ερείπια ενός αρχαίου πύργου στην κορυφή του, ο οποίος χρονολογείται τον 13ο ή 14ο αιώνα.

Στενό Λινάρι

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της συγκεκριμένης ακτής είναι ότι μοιάζει με φυσική πισίνα, καθώς τα βράχια και το πράσινο που την πειβάλλουν δημιουργούν μια μικρή και απάνεμη λίμνη με κρυστάλλινα και πολύ καθαρά νερά. Το υπέροχο φυσικό τοπίο με τα καταπράσινα δέντρα που «αγγίζουν»τη θάλασσα και τα κάθετα επιβλητικά βράχια συναρπάζει. Το γεγονός ότι η πρόσβασή της δεν είναι και τόσο εύκολη, συνιστά και ένα από τα ατού της.

Για να την προσεγγίσει κανείς οδικώς κατευθύνεται προς Πηλί και Βλαχιά στο βορειοανατολικό τμήμα της Εύβοιας. Μόλις περάσει τη Βλαχιά υπάρχει σημείο για τα αυτοκίνητα και από εκεί ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στην μικρή παραλία. Πιο εύκολα προσεγγίζεται από θαλάσσης, με αφετηρία την παραλία του Μακρύ Γιαλού. Οι ντόπιοι αποκαλούν την μικροσκοπική αυτή ακτή Στενό Λινάρι ή Βαθυχάντακο.

Μεγάλη Άμμος

Η παραλία της Μεγάλης Άμμου, με το περίεργο σχήμα το οποίο αλλάζει αναλόγως τη φορά του κύματος και του νερού, συναντάται νοτιοδυτικά του Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια και μοιάζει με επίγειο παράδεισο.

Η άκρως εντυπωσιακή εικόνα της με την χρυσαφένια αγγόγλωσσα να διεισδύει στα γαλαζοπράσινα νερά παραπέμπει σε εξωτικές εικόνες, δημιούργωντας έντονο θαυμασμό με την απίστευτου κάλλους ομορφιά της.

Χαρακτηριστικό που ενθουσίασε και τους δημιουργούς της καμπάνιας για το σποτ του τουρισμού και την επέλεξαν ως την «πρωταγωνίστρια» του αντίστοιχου σποτ.