Ο 26χρονος part-time φωτογράφος Daniel Ernst είναι εξερευνητής, αναζητά σκοτεινές κι αφανείς γωνιές του κόσμου για να τις ερευνήσει και φυσικά να τις φωτογραφίσει.

Έτσι τα τελευταία τριάμισι χρόνια που χρησιμοποιεί το Instagram για να μοιραστεί τις ανήσυχίες του, έχει περισσότερους από 222.000 followers που τον παρακολουθούν ευλαβικά στις διεθνείς αποστολές του.

Μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής του είναι η φύση κι έτσι όπου κι αν κατευθύνεται δεν παραλείπει να καταγράψει στο φακό του τη διαδρομή.

Ο νεαρός Γερμανός περιγράφει τον εαυτό του ως φωτογράφο αλλά και αφηγητή.

Το διαβατήριό του έχει ήδη σφραγίδες από τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τα νησιά Φερόες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ισλανδία, την Ελβετία και την Αυστρία

«Τις περισσότερες φορές νοικιάζω αυτοκίνητο ή αγοράζω εισιτήριο λεωφορείου για να φτάσω κάπου και μετά αρχίζω την πεζοπορία, πολλές φορές για πολλές μέρες», περιγράφει στη Daily Mail.

Έμπειρος ταξιδιώτης πλέον, είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. «Πάντα έχω πάνω μου χάρτη, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών και αδιάβροχο. Και φυσικά όλο τον εξοπλισμό της φωτογραφικής μου μηχανής, μπαταρίες, τρίποδο, φακούς», εξηγεί.

«Ανάλογα με το ταξίδι έχω μαζί μου υπνόσακο, σκηνή, εστία γκαζιού και φαγητό».

Ο 26χρονος γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Ζηλανδία, που ο ίδιος περιγράφει ως το πιο ωραίο μέρος που είχε ποτέ επισκεφθεί. «Το τοπίο της είναι τόσο διαφορετικό από μέρος σε μέρος που μπορώ να βρω όλες τις χώρες που έχω επισκεφθεί σε μία», λέει.

Όσο για το γιατί προτιμά οι φωτογραφίες του να περιέχουν και το ανθρώπινο στοιχείο, λέει: «προσπαθώ να συνδέω τη φύση με τον άνθρωπο. Έτσι οι περισσότερες από τις εικόνες μου δείχνουν κάποιον μέσα σε ένα τοπίο».

waterfalls1
Καταρράκτης Gljúfrabúi, Ισλανδία
waterfalls2
Hamnøy, Νορβηγία
waterfalls3
Λίμνη Bow, Καναδάς
waterfalls4
Νέα Ζηλανδία
waterfalls5
Λίμνη Wakatipu, Νέα Ζηλανδία
waterfalls6
Κάστρο Eltz, Γερμανία
waterfalls7
Ελβετία
waterfalls9
Ελβετία
waterfalls8
Άνθρωπος και Φύση