Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει ρίξει ποτέ άγκυρα στον Πειραιά κατέφτασε σήμερα στο λιμάνι. Το εντυπωσιακό Quantum of the Seas της εταιρίας Royal Carribean International (RCI) ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντουμπάι και ο Πειραιάς είναι ένας από τους σταθμούς του.

Το κρουαζιερόπλοιο έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 2 Νοεμβρίου 2014. Το πιο hi-tech πλοίο του πλανήτη διαθέτει μεγέθη που εντυπωσιάζουν: Έχει μήκος 347 μέτρα, 2.090 καμπίνες, με μέγιστη χωρητικότητα 4.905 επιβατών και πλήρωμα 1500 ατόμων.

Τον καπετάνιο του πλοίου κ. Srecko «Felix» Ban αλλά και μέλη του πληρώματος υποδέχθηκε σήμερα η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε., παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, του Πρέσβη των ΗΠΑ David Pearce του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Π. Λειβαδά, του Δημάρχου Πειραιά Ιωάννη Μώραλη, του εκπρόσωπου της εταιρίας RCI Ανδρέα Στυλιανόπουλου και παραγόντων της ναυτιλίας.

«Σας υποδεχόμαστε σε ένα λιμάνι 2.500 ετών ιστορίας, σε έναν καινούργιο Προβλήτα που φέρει το όνομα του Αθηναίου Ηγέτη Θεμιστοκλή, νικητή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας κατά της Περσικής Αυτοκρατορίας, αλλάζοντας έτσι τον ρου της ιστορίας για ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Σας υποδεχόμαστε όμως και σε ένα ασφαλές και σύγχρονο λιμάνι, το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο τα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean International φιλοξενούνται με άριστη συνεργασία και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών», τόνισε στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.

Στην ανταπάντηση του ο Πλοίαρχος κ. Srecko ευχαρίστησε τον ΟΛΠ Α.Ε. για την υποδοχή και την άψογη εξυπηρέτηση που έτυχε το πλοίο και οι επιβάτες του.

Το «Quantum of the seas» παραδόθηκε στην RCI τον Οκτώβριο του 2014, ενώ το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου 2014.