Αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε τη Βενετία στο επόμενο ταξίδι σας, ίσως θα έπρεπε να… δείτε πρώτα τι βαλίτσες έχετε στην αποθήκη, προτού κλείσετε το εισιτήριό σας.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της MailOnline, αν η βαλίτσα σας έχει ροδάκια… κινδυνεύετε να φάτε πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ!

Οι επισκέπτες της διάσημης, ιταλικής πόλης που σέρνουν τις βαλίτσες τους στους δρόμους θα έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο επιβολής του προαναφερθέντος προστίμου, αρχής γενομένης από το Μάιο του 2015.

Αφορμή για την εν λόγω απαγόρευση αποτέλεσαν τα παράπονα των κατοίκων για «ηχορύπανση» στα ιστορικά κανάλια και τις γέφυρες της πόλης, που προκαλείται από τις… βαλίτσες των τουριστών και κρατά ξάγρυπνους τους Βενετσιάνους.

Βέβαια, όπως σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας Il Gazzettino, η απαγόρευση δε θα ισχύει και για τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης, παρά μόνο για τους τουρίστες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βενετίας ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του: «Οι κανόνες ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολλών κατοίκων, οι οποίοι έχουν παραπονεθεί στις Αρχές τα τελευταία χρόνια για τη σοβαρή ενόχληση που βιώνουν στα σπίτια τους». Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Maurizio Dorigo παραδέχτηκε ότι οι κανόνες μπορεί να μην είναι και τόσο πρακτικοί και πως απ’ όσο γνωρίζει δεν υπάρχουν ακόμη βαλίτσες με φουσκωτά, λαστιχένια ροδάκια, «ωστόσο έχουμε μέχρι τον επόμενο Μάιο και κάποιος μπορεί να αρχίσει να τις παράγει και να τις πουλάει».