Με το σύνθημα «Νίκη είναι η συμμετοχή», χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες κατέκλυσαν και φέτος το νησί των Σπετσών στη δεύτερη μέρα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης Spetses Mini Marathon!

Web Media Sponsor του 4ου Spetses mini Marathon είναι το newsbeast.gr 

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με τον κολυμβητικό αγώνα των 3χλμ (Κόστα – Σπέτσες) και 5 χλμ (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες), με τους αθλητές να βουτούν στα καταγάλανα νερα με συμμάχους τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες, που επικράτησαν όλη την ημέρα στο νησί.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, δίνοντας για ακόμα μια χρονιά ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση. Μάλιστα, ο Κολυμβητικός Αγώνας του Διάπλου των Σπετσών με βάση τις συμμετοχές είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ευρώπη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί στην εντυπωσιακή πλατεία του Ποσειδωνίου και παρέμεινε επευφημώντας μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου κολυμβητή.

Πρώτος αναδείχθηκε ο κορυφαίος αθλητής Γιάννης Δρυμωνάκος, με τον Νίκο Σημαντήρα να κερδίζει τη δεύτερη θέση.

Τα περίφημα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών έγιναν ανάρπαστα από όλους τους αθλητές, μετά τη λήξη του αγώνα, όταν είχαν την ευκαιρία να απολάσουν δωρεάν τις πεντανόστιμες χειροποίητες πίτες.

Ξεχωριστή στιγμή της ημέρας ήταν ο παιδικός αγώνας δρόμου 500 μ. (0-5ετών) και ο παιδικός αγώνας δρόμου 1.000 μ. με τους λιλιπούτειους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, κλέβοντας τις εντυπώσεις και δίνοντας ελπίδα για το μέλλον!

Ακολούθησε και το νέο αγώνισμα των 10 χλμ, με νικητή τον Κώστα Πούλιο.

Οι εθελοντές έδωσαν και σήμερα το δικό τους στίγμα στη διοργάνωση, συμβάλλοντας στην επιτυχία της με όλες του τις δυνάμεις, το λαμπερό τους χαμόγελο και τη καλή τους διάθεση.

Η ιδιαιτερότητα του Spetses mini Marathon είναι ότι δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να αγωνιστούν κορυφαία ονόματα που αθλητισμού, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα που θα συμμετέχουν και φέτος, καθώς και Παραολυμπιονίκες όπως ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς, αλλά παράλληλα συγκεντρώνει πλήθος ερασιτεχνών που απολαμβάνουν τον καταπληκτικά οργανωμένο αγώνα στο πανέμορφο νησί των Σπετσών.

Μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, οι αθλητές και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ειδικές τιμές στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων, που έμπρακτα στηρίζουν το σημαντικό αυτό γεγονός για το νησί.

Η αυριανή και τελευταια μέρα του Spetses Mini Marathon 2014 περιλαμβάνει τους Αγώνες δρόμου 5 και 25 χλμ!