Λίντσεϊ Λόχαν, Μανουέλ Νόιερ, Κριστιάνο Ρονάλντο και πολλές ακόμη διασημότητες έχουν ήδη ψηφίσει Μύκονο για φέτος το καλοκαίρι. Το νησί που έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1960 από τη Τζάκι Ωνάση και τη Γκρέις Κέλι, αναδεικνύεται ως η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του καλοκαιριού, δίνοντας στην Ελλάδα μια ώθηση αισιοδοξίας μετά από πολλά χρόνια αναταραχής εξαιτίας της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης, γράφει η βρετανική Guardian.

Σταρ του Χόλυγουντ, τραγουδιστές, αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, πίνουν σαμπάνια, χορεύουν και διασκεδάζουν στις διάσημες παραλίες της Μυκόνου.

H εκ νέου ανακάλυψη του «νησιού των ανέμων» δεν βοήθησε μόνο την Ελλάδα -η οποία τα τελευταία έξι χρόνια υποφέρει από κατάθλιψη- να μπει ξανά στον χάρτη, αλλά κατάφερε να υποσκελίσει ακόμη και την Ίμπιζα που μέχρι πρότινος αποτελούσε το σημείο συνάντησης των διασημοτήτων και των κλάμπερς, σημειώνει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει η Guardian, για μια χώρα τόσο εξαρτώμενη από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η προτίμηση που δείχνουν οι διάσημοι στο νησί δεν μπορούσε να βρει καλύτερη συγκυρία. Η χώρα έχει καταγράψει φέτος αριθμό ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, μετατρεπόμενη σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της ευρωπαϊκής ηπείρου. Παρά τη σημαντική μείωσε τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία – υπολογίζεται ότι 300.000 έχουν ακυρώσει τις διακοπές τους λόγω της έντασης- η μεσογειακή χώρα είναι κοντά στο να ξεπεράσει τον στόχο των 19 εκατ. επισκεπτών, σχεδόν το διπλάσιο του πληθυσμού της Ελλάδας.

Σε πολλά σημεία η αύξηση σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο έχουν διψήφιο αριθμό, ενώ η ΣΕΤΕ αναφέρει πως η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Μύκονο και στην Καλαμάτα.