Τη λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο δημοσίευσε η «βίβλος» του ταξιδιού Conde Nast Traveler, όπως αυτή διαμορφώνεται σύμφωνα με τα καθιερωμένα βραβεία των αναγνωστών του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού, Readers’ Choice Awards 2020.

Οι αναγνώστες του, περίπου 600.000 συμμετείχαν στον καθιερωμένο θεσμό, ψήφισαν εκείνη τη χώρα στην οποία ένιωσαν πιο ευπρόσδεκτοι καθώς σε ποια συνάντησαν τους περισσότερο φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους.

Στην κορυφή των επιλογών τους βρέθηκε το Τσιάνγκ Μάι, στην Ταϊλάνδη, μια πόλη όπου οι κάτοικοί της αρχίζουν να σε χαιρετούν και να σε αναγνωρίζουν αν περάσεις σε αυτή μόλις δύο ημέρες. Η Λουάνγκ Πραμπάνγκ, στο βόρειο κεντρικό Λάος, ακολουθεί στη δεύτερη θέση με τη Μερίντα στο Μεξικό να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Το San Miguel de Allende, επίσης στο Μεξικό, συναντάται στην τέταρτη θέση, με το Κουινστάουν και το Ώκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, να ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Στην έβδομη βρίσκεται το Galway στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, μια πόλη που φημίζεται για τους πεζόδρομους και τις παμπ της, ενώ η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, Δουβλίνο, φιλική, νεανική και γεμάτ’ηο θετική ενέργεια διακρίθηκε δύο θέσεις πριν την τελική δεκάδα.

Η πόλη Χόι Αν στο Βιετνάμ, η ένατη πιο φιλική πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού ξεχωρίζει για την παραδοσιακή ομορφιά και τη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Τέλος, η Μελβούρνη, συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία της Αυστραλίας, αναφέρει το δημοσίευμα, ολοκληρώνει την κορυφαία δεκάδα με τους φιλικούς της κατοίκους να είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν τις συμβουλές και τις απαραίτητες πληροφορίες στους ταξιδιώτες της πόλης τους.