Σε ενθουσιώδες κλίμα και αγωνιστικό πνεύμα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του 2ου Τρίαθλου Σπετσών, «Spetsathlon», με τους αθλητές να δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση των τριών αγωνισμάτων!

Οι σημερινοί αγώνες χωρίζονταν σε δυο κατηγορίες, το Spetses Triathlon Sprint, που περιελάμβανε 750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο και 5 χλμ. τρέξιμο και το Spetses Triathlon Endurance, με 1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο και 10 χλμ. τρέξιμο.

Η συμμετοχή σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα ήταν εντυπωσιακή, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, με πολλούς επαγγελματίες αθλητές, με διεθνείς διακρίσεις να δίνουν το παρόν, δίνοντας δυναμική στο Spetsathlon, που άλλωσε αποτελεί και τον μεγαλύτερο αγώνα Τριάθλου της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στο Spint οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300, ενώ στο Endurance συμμετείχαν περίπου 150 αθλητές.

Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση αθλητών από το εξωτερικό, όπως τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Αγγλία και πολλές ακόμα χώρες, από τις συνολικά 17.

Στον αγώνα Τριάθλου συμμετείχαν οι πρωταθλητές Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Χρήστος Γαρέφης, αλλά και γνωστά ονόματα του αθλητισμού, όπως ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία συμμετείχε για πρώτη χρονιά σε αγώνα τριάθλου στο ομαδικό Endurance λαμβάνοντας μέρος στην ποδηλασία, ο πρωταθλητής εφήβων, Άγγελος Μαυρογιάννης και η Ελένη Στασινοπούλου στη νεοσύστατη ηλικιακή κατηγορία 15 έως 17 ετών.

Στους αγώνες, εκτός από την ατομική συμμετοχή, υπήρχε και κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων.

Πρώτος στο Spetses Triathlon Sprint τερμάτισε ο πρωταθλητής Γρηγόρης Σουβατζόγλου και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη, η οποία λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό σταμάτησε για να πάρει αγκαλιά την κόρη της και να τερματίσουν μαζί υπό το χειροκρότημα του γιου της.

Στο Spetses Triathlon Endurance έκοψε το νήμα πρώτος και φέτος όπως και πέρυσι ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με τον Κώστα Πουλόπουλο να κερδίζει την δεύτερη θέση.

Η Μαρίνα Κουταρέλλη, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Spetsathlon, τόνισε: «Για μια ακόμα φορά οι Σπέτσες απέδειξαν πως εκτός από ένα υπέροχο νησί αποτελούν και πόλο έλξης για κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Το φετινό ρεκόρ συμμετοχών και η παρουσία κορυφαίων ονομάτων του αθλητισμού το απέδειξαν περίτρανα για άλλη μια φορά. Η επιτυχία του αγώνα στηρίχθηκε στη μοναδική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει, στους δεκάδες εθελοντές και σε όλους τους Σπετσιώτες, που με θέρμη αγκαλιάζουν κάθε μας προσπάθεια και δουλεύουν άοκνα στο να σχεδιάσουμε κοινούς στόχους και να τους πραγματοποιήσουμε. Ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στο έργο μας όλους τους Σπετσιώτες. Τέλος υπόσχομαι ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό Spetsathlon 2015 και ανανεώνω το ραντεβού μας για το Spetses Mini Marathon του Οκτωβρίου».

Πέρα από την εντυπωσιακή συμμετοχή και υπεράνθρωπη προσπάθεια των αθλητών ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρόν κατακλύζοντας την πλατεία μπροστά από το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» και χειροκρότησε την προσπάθεια των αθλητών.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι μικροί θεατές, που παρακολουθούσαν με θαυμασμό τους αθλητές να τερματίζουν στο κολύμπι και να συνεχίζουν χωρίς διακοπή με ποδήλατο και τρέξιμο. Σίγουρα το Spetsathlon αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά, που το παρακολουθούν κάθε χρόνο, καθώς δεν είναι απίθανο ο θαυμασμός τους να μετατραπεί σε αγάπη και ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού του Spetses Triathlon Spint ο πρωταθλητής Γρηγόρης Σουβατζόγλου

Το κεντρικό σύνθημα «Νίκη είναι η συμμετοχή» κυριάρχησε στις καρδιές όλων, σε έναν αγώνα που προάγει τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, αναδεικνύοντας το νησί των Σπετσών ως έναν ιδανικό προορισμό για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός, Spetsathlon 2014, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διεθνείς διοργανώσεις, παρέχει τα εχέγγυα για έναν άψογο από κάθε άποψη αγώνα, οι διαδικασίες του οποίου θα ελέγχονται από τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές της Ομοσπονδίας.

Η στήριξη του Δήμου Σπετσών και η τοπική κοινωνία, που αγκαλιάζει το θεσμό με πάνω από 220 εθελοντές είναι συγκινητική, ενώ και ο Εμπορικός Σύλλογος δίνει το δικό το μήνυμα στήριξης, παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία. Όπως και κάθε χρονιά η Γραμματεία των Αγώνων και το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής έχει στηθεί στο Poseidonion Grand Hotel.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Χορηγοί:

Telecoms Provider: WIND
Χορηγός: Lucozade
Χορηγός Αθλητικού Υλικού: PUMA
Χορηγός Pasta Night: Melissa
Web Sponsor: Newsbeast
Αθλοθέτης: Αθηνιωτάκης
Supporter: LifeGuard Hellas
Φορέας Πρωτοβουλιών: Poseidonion Grand Hotel