Το Spetsathlon 2014 σας υποδέχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά για να συμμετάσχετε σε ένα εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός, που λαμβάνει χώρα στο πανέμορφο νησί των Σπετσών, το Σαββατοκύριακο 25-27 Απριλίου 2014.

Με τις συμμετοχές να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 450, η Οργανωτική Επιτροπή υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο προκλήσεις και απαιτήσεις αλλά και πλούσια κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Το Spetsathlon 2014, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διεθνείς διοργανώσεις, παρέχει τα εχέγγυα για έναν άψογο από κάθε άποψη αγώνα, οι διαδικασίες του οποίου θα ελέγχονται από τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές της Ομοσπονδίας.

Το Spetsathlon αποτελείται από τον αγώνα τριάθλου που θα λάβει χώρα την Κυριακή (27/4) με δύο διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο) και τον αγώνα ποδηλασίας 25 χλμ. (πλήρης γύρος του νησιού) που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/4).

Στον ποδηλατικό γύρο του νησιού θα πάρει μέρος ο Πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης. Στον αγώνα τριάθλου θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο Χρήστος Γαρέφης αλλά και γνωστά ονόματα του αθλητισμού γενικότερα όπως ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων.

Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά πενταετία από 18 έως 60+ ετών, ενώ στον ποδηλατικό αγώνα του Σαββάτου οι ηλικιακές κατηγορίες θα χωρίζονται ανά δεκαετία. Στο Sprint του αγώνα τριάθλου και στον αγώνα ποδηλασίας θα υπάρχει φέτος για πρώτη φορά ηλικιακή κατηγορία 15-17 ετών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία στο Sprint του τριάθλου θα αγωνιστεί ο Πρωταθλητής Εφήβων Άγγελος Μαυρογιάννης.

Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τον θεσμό με πάνω από 220 εθελοντές να συμμετέχουν στην διοργάνωση αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο να δίνει δυναμικά το παρόν παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία. Όπως και κάθε χρονιά η Γραμματεία των Αγώνων και το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής θα στηθεί στο Poseidonion Grand Hotel.

Οι εγγραφές στο Spetsathlon θα γίνονται μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο www.spetsathlon.com.

H WIND, Telecoms Provider του Spetsathlon, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Swim, Bike & Run for a Cause. Μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου οι συνδρομητές της Κινητής, Σταθερής και Internet που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 κοινωφελή ιδρύματα, το Αρχιπέλαγος, την Animal Action και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, προκειμένου εκ μέρους τους η εταιρεία να προσφέρει 2.000 λεπτά χρόνο ομιλίας.

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Δ/ντης Εταιρικών Σχέσεων της WIND, δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε να συμβάλλουμε στη διεξαγωγή επιτυχημένων αγώνων όπως του Spetses mini marathon και του Spetsathlon καθώς εκτός από τη διάθεση της τεχνολογίας μας, σε κάθε διοργάνωση, συνδέουμε τον αθλητισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε λάβει μέρος σε 20 αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα το έργο τοπικών κοινωνικών φορέων, έχοντας προσφέρει περισσότερα από 250.000€».

Μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η WIND διεξάγει διαγωνισμό από 7 Απριλίου μέχρι 16 Απριλίου προσφέροντας σε 2 άτομα δωρεάν μεταφορά και διαμονή στις Σπέτσες από 25 μέχρι 27 Απριλίου 2014, προκειμένου να γνωρίσουν το τρίαθλο και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του Spetsathlon.

Για το 2ο Spetsathlon, η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το τρίαθλο των Σπετσών δείχνει μια τέτοια δυναμική και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθλητών τριάθλου της χώρας μας. Παράλληλα, οφείλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους Σπετσιώτες που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση και που συμβάλλουν ενεργά στην επιτυχία του αγώνα. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός πως το Spetsathlon όπως και το Spetses mini Marathon τελούν πλέον υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο κύρος στη διοργάνωση».

Ο Γεώργιος Γερόλυμπος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: «To τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας.  Στόχος της Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή.  Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας και την επιτυχία του 1ουSpetsathlon συμμετέχουμε στη διοργάνωση του 2ου τριάθλου στο νησί των Σπετσών που χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και συγχρόνως από εξαιρετικές και απόλυτα ασφαλείς τριαθλητικές διαδρομές.»

Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή 25 Απριλίου

14:00-22:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού

Σάββατο 26 Απριλίου

09:00-21:00 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού
11:00 Αγώνας Ποδηλασίας 25 χλμ. (ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ!)
17:30 Ενημέρωση Αθλητών (Μουσείο της Μπουμπουλίνας)
18:30 Τελετή απονομής Αγώνα Ποδηλασίας
19:30 Championsʼ advice από την ομάδα του Γ. Ταμουρίδη
20:30 Melissa Pasta Night (Δωρεάν για τους συμμετέχοντες)

Κυριακή 27 Απριλίου

08:30-10:00 Λειτουργία γραμματείας μόνο για παραλαβή BIBS και τσιπ χρονομέτρησης όσων οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί
11:00 Εκκίνηση Spetses Triathlon Sprint
11:15 Εκκίνηση Spetses Triathlon Endurance
17:00 Τελετή Απονομής

*Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω καιρικών συνθηκών
**Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Ποσειδωνίου, ενώ η Γραμματεία Αγώνων θα λειτουργεί στο Poseidonion Grand Hotel.

Η Γραμματεία των Αγώνων θα λειτουργήσει τις ακόλουθες μέρες και ώρες:
Παρασκευή 25 Απριλίου:11:00 – 20:30 για εγγραφές και παραλαβή υλικού
Σάββατο 26 Απριλίου: 11:00 – 20:30 για εγγραφές και παραλαβή υλικού
Κυριακή 27 Απριλίου: 08:30-10:00 για παραλαβή BIBS και CHIP, (μόνο για όσους έχουν εγγραφεί)

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Telecoms Provider: WIND
Χορηγός: Lucozade
Χορηγός Αθλητικού Υλικού: PUMA
Χορηγός Pasta Night: Melissa
Web Sponsor: Newsbeast
Αθλοθέτης: Αθηνιωτάκης
Supporter: LifeGuard Hellas
Φορέας Πρωτοβουλιών: Poseidonion Grand Hotel

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.