Σε ένα μεγάλο συναυλιακό χώρο θα μετατραπούν για 30 ώρες τα σκηνικά του Star Wars στην έρημο της Τυνησίας. Αφορμή το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Dunes» που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια παύσης με την τρίτη διοργάνωσή του.

Συνολικά 30 διεθνούς φήμης djs θα δώσουν το παρών σε δύο αρένες, ενώ θα ανεβαίνουν στα decks διαδοχικά, παίζοντας ασταμάτητα μουσική για 30 ώρες, τόσο κάτω από τον ήλιο της ερήμου, όσο και από τον έναστρο ουρανό της.

Οι πρώην κατασκευές που δημιουργήθηκαν για το Star Wars στην έρημο Mos Espa αλλά και η τοποθεσία Ong Jamel που λειτούργησε ως φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άγγλος Ασθενής» θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία σε όσους συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Η Τυνησία ήταν κάτι περισσότερο από σημείο αναφοράς για τις επικές ταινίες της τριλογίας των Star Wars, καθώς τόσο οι πόλεις και η αρχιτεκτονική τους, όσο και το φυσικό τοπίο της ενέπνευσαν μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες σειρές που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Έκτοτε, ωστόσο, το σκηνικό των ταινιών στην έρημο Mos Espa έχει μείνει ελαφρώς παραμελημένο, παρόλο που αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο στην ευρύτερη περιοχή. Η τοποθεσία θα πάρει και πάλι ζωή, έστω και για λίγες ώρες, με την επιστροφή του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Σεπτεμβρίου.