Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά της παραλίας Maho Beach στο νησί St Martin της Καραϊβικής ήταν η άφιξη αεροσκαφών- ειδικά των μεγάλων Boeing 747 της KLM- στο παρακείμενο αεροδρόμιο.

Τα jumbo αεροσκάφη προσγειώνονταν περνώντας μια ανάσα πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων προκαλώντας ενθουσιασμό- και λίγο φόβο.

Η τελευταία τέτοια προσγείωση ωστόσο έγινε την Παρασκευή, όταν το τελευταίο jumbo πέρασε πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο.

Ο φωτογράφος Jasper Landsaat ήταν εκεί για να φωτογραφίσει τις στιγμές που ανήκουν πια στο παρελθόν και το πλήθος των παριστάμενων που συγκεντρώθηκαν στην παραλία.

Η κάμερά του τους κατέγραψε επίσης την τελευταία απογείωση του ιπτάμενου γίγαντα από το νησί.

Για περισσότερα από 20 χρόνια τα θεόρατα αεροσκάφη αποτελούν πόλο έλξης για λουόμενους και φωτογράφους καθώς περνούν σε απόσταση μόλις 30 μέτρων προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο Princess Juliana International Airport.

Στο εξής, όπως γράφει η Daily Mail, την πτήση του 747 θα εκτελεί ένα μικρότερο Airbus Α330.

Η παραλία Maho Beach είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία plane-spotting του κόσμου με χιλιάδες παραθεριστές να συρρέουν εκεί καθημερινά για να βρεθούν ακριβώς στην πορεία του αεροσκάφους.

Το αεροδρόμιο Princess Juliana βρίσκεται στην ολλανδική πλευρά του νησιού και είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην ανατολική Καραϊβική.

KLM2 KLM3 KLM4 KLM1 KLM5 KLM6

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.