Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 11. London Marathon, Λονδίνο, Απρίλιος

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, ανήκει στους μεγαλύτερους του κόσμου και διοργανώνεται κάθε χρόνο την άνοιξη. Ο φετινός αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου, κλείνοντας τα 34 του χρόνια.

Το 2012 ο αγώνας αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές μαραθώνιο του κόσμου, με 36.748 αθλητές να περνούν τη γραμμή τερματισμού.

Ο αγώνας ιδρύθηκε το 1981 και ήδη από το πρώτο έτος πάνω από 20.000 δρομείς υπέβαλλαν αίτηση για συμμετοχή, κατατάσσοντας τον σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα αθλητικά γεγονότα του κόσμου.

Ιδρυτής του είναι ο πρώην Ολυμπιονίκης και δημοσιογράφος Chris Brasher και ο Ουαλός αθλητής John Disley.

Η διαδρομή είναι επίπεδη και διευκολύνει τους αθλητές να καταρρίπτουν κάθε χρόνο το ρεκόρ τερματισμού. Ξεκινά σε τρία διαφορετικά σημεία γύρω από το Blackheath, συνεχίζει γύρω από τον ποταμό Τάμεση, περνώντας μπροστά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Big Ben και ο Πύργος του Λονδίνου και τερματίζει στο The Mall.. Η προθεσμία τερματισμού έχει οριστεί στις 7 ώρες.

Εκτός του ότι ανήκει στους πέντε κορυφαίους διεθνείς μαραθώνιους, ο αγώνας των 42.195 χιλιομέτρων είναι επίσης γνωστός ως ένα μεγάλο, εορταστικό αθλητικό φεστιβάλ.

Η εκδήλωση έχει συγκεντρώσει από το 1981 πάνω από 530 εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς και είναι έχει μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση που συγκεντρώνει τόσο μεγάλα κεφάλαια.

Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, οι διοργανωτές του Μαραθωνίου του Λονδίνου το 2013 ανέλαβαν την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.