Με ύψος 425 μέτρων, ο ουρανοξύστης 432 Park της Νέας Υόρκης θα γίνει το υψηλότερο οικιστικό κτίριο του δυτικού ημισφαιρίου της Γης, όταν ολοκληρωθεί το 2015.

Όμως το μέγεθός του δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο που θα το χαρακτηρίζει.

Η Madeline Stone από το Business Insider κατάφερε να «ρίξει μια ματιά» μέσα στο εσωτερικό του και να δώσει στους αναγνώστες της την ευκαιρία να «δουν» κι αυτοί πώς θα δείχνουν τα διαμερίσματα αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Η σχεδιάστρια Deborah Berke αποκάλυψε στη δημοσιογράφο ότι στόχος της είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι χώροι και η θέα που προσφέρουν τα διαμερίσματα.

Τα ψηλοτάβανα διαμερίσματα με τα ξύλινα πατώματα από ξύλο βελανιδιάς αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά, ενώ τα τεράστια παράθυρα προσφέρουν απεριόριστη θέα στο «Μεγάλο Μήλο» στη νότια πλευρά του Central Park.

Η περιοχή στην οποία χτίζεται το κτίριο έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Billionaires’ Belt», δηλαδή η «ζώνη των δισεκατομμυριούχων».

Οι ουρανοξύστες που χτίζονται εκεί είναι τόσο ψηλοί, που χρειάζεται να εκδοθεί ειδική άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, προτού ξεκινήσουν οι κατασκευές.

Το 432 Park όμως θα είναι το υψηλότερο.

Διαθέτει δύο penthouses, ένα στον 96ο όροφο που έχει ήδη πουληθεί έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα άλλο στον 95ο, η τρέχουσα τιμή του οποίου κυμαίνεται στα 85 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αρχιτέκτονάς του Rafael Viñoly, έγινε ευρύτερα γνωστός τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν το κτίριο Walkie Talkie που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου… έλιωσε μερικά αυτοκίνητα εξαιτίας της αντανάκλασης των ακτινών του ηλίου.

Πάρτε μια γεύση κι εσείς από το υπερ-πολυτελές 432 Park στην καρδιά του Μανχάταν: