Μόνο στο Τόκιο μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο κέικ, αλλά και να το φορέσετε, ως κόσμημα! Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων Q-Pot προχώρησε σε ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, ανοίγοντας ένα χαριτωμένο και πρωτότυπο ζαχαροπλαστείο.

Στην Ιαπωνία, το να ακολουθείς τις νέες τάσεις δεν είναι απλά μια επιλογή, είναι επιταγή της μόδας και εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το νέο hot spot λοιπόν είναι το Q-Pot Cafe, που είναι κάθε μέρα ασφυκτικά γεμάτο από καλοντυμένες κυρίες, που περιμένουν υπομονετικά για να δοκιμάσουν τα μοναδικά του γλυκά, εμπνευσμένα από κοσμήματα.

Η εταιρεία Q-ποτ ξεκίνησε την πορεία της με το πρώην μοντέλο και νυν σχεδιαστή κοσμημάτων, Tadaaki Wakamatsu. Τα σχέδιά του είναι γλυκά, στην κυριολεξία. Αριστοτεχνικά δημιουργημένα δαχτυλίδια και μενταγιόν, που μοιάζουν με μικροσκοπικά κέικ, μπισκότα και γαλλικά μακαρόν είναι στολισμένα με ημιπολύτιμους λίθους και κρέμονται σε χρυσές ή ασημί αλυσίδες ή ακόμα και σε κορδέλες.

Παρά την τιμή των 50 δολαρίων, ακόμα και για ένα μικροσκοπικό μακαρόν – αξεσουάρ για το κινητό, η επιτυχία της Q-Pot είναι αναμφισβήτητη. Προκειμένου να ενισχύσει την έννοια του «γλυκού πολιτισμού» ο Wakamatsu επέκτεινε την καλλιτεχνική του δημιουργία και στην διακόσμηση της καφετέριας.

Το Q-Pot καφέ βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στη μοντέρνα περιοχή Omote-sando και όπως ακριβώς το σπίτι του κουνελιού στην Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερο μέσα, απ’ ότι δείχνει το εξωτερικό του. Οι πελάτες κάθονται σε μεγάλα κοινά τραπέζια, αν και υπάρχουν και μικρότερα, ιδιωτικά δωμάτια.

Η γλυκιά, παστέλ πλούσια διακόσμηση είναι εξίσου ευφάνταστη με τα γλυκίσματα που προσφέρονται. Απολαύστε κέικ, σοκολατάκια, αμυγδαλωτά συνοδευμένα από μεγάλη ποικιλία ιαπωνικού τσάι. Οι γλυκιές δημιουργίες σερβίρονται σε ειδικά σχεδιασμένα πιάτα, που απεικονίζουν, είτε ένα γυναικείο χέρι, είτε έναν γυναικείο λαιμό, που πάνω τους είναι τοποθετημένα τα γλυκά, ανάλογα με το σχήμα τους, δαχτυλίδι ή κολιέ.