Σας αρέσει να δοκιμάζετε καινούριες γεύσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν προορισμό;

Τι θα λέγατε λοιπόν για… καλοτηγανισμένους όρχεις νεαρών ταύρων, μια χούφτα έντομα ή ένα γονιμοποιημένο αυγό πάπιας;

Οι παρακάτω γαστρονομικοί προορισμοί απευθύνονται μόνο σε ουρανίσκους που… αντέχουν τις προκλήσεις -τόσο τις γευστικές, αλλά κυρίως τις ψυχολογικές!

1. Rocky Mountain Oysters– Μοντάνα, ΗΠΑ

Μπορεί να τα ονομάζουν «στρείδια» (Rocky Mountain oysters), ωστόσο μην μπερδευτείτε… στην πραγματικότητα πρόκειται για καλοτηγανισμένους όρχεις νεαρών ταύρων. Η κατανάλωσή τους είναι παράδοση στους καουμπόηδες των δυτικών πολιτειών των ΗΠΑ κι αν δε σας τρομάζει η ιδέα να… φάτε τα «μπαλάκια» ενός ταύρου αναζητήστε το ετήσιο Φεστιβάλ Όρχεων (Testicle Festival) στο Clinton της Μοντάνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: testyfesty.com.

2. Chapulines – Οαχάκα, Μεξικό



Λένε ότι τα έντομα είναι η «τροφή του μέλλοντος», επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στη νότια μεξικανική πολιτεία της Οαχάκα οι ακρίδες (γνωστές εκεί ως chapulines) αποτελούν δημοφιλές σνακ στα μπαρ, αλλά και ως γέμιση για τα παραδοσιακά τάκος.

Θα τις βρείτε σε αφθονία στην αγορά Mercado Juarez της Οαχάκα.

3. Balut – Μανίλα, Φιλιππίνες

Αποτελεί δημοφιλή μεζέ στις Φιλιππίνες και –λένε- ότι η γεύση του είναι καλύτερη από την όψη του. Ονομάζεται «balut» και στην ουσία πρόκειται για ένα μικροσκοπικό έμβρυο πάπιας. Συνήθως σερβίρεται ως μεζές από πλανόδιος πωλητές, πασπαλισμένο με αλάτι, μπαχαρικά και ξύδι.

4. Σούπα από φίδι – Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Ένα παραδοσιακό πιάτο στις εργατικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ είναι η περίφημη σούπα από φίδι. Είναι μια νοστιμιά (τουλάχιστον για τους Κινέζους) της καντονέζικης κουζίνας και σερβίρεται με κομμάτια τόφου και μανιτάρια.

5. Casu marzu – Σαρδηνία, Ιταλία

Οι περισσότεροι από εμάς στην ιδέα και μόνο ενός σκουληκιού στο φαγητό μας… παθαίνουμε μια μικρή αναστάτωση στο στομάχι. Όχι όμως και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας στην Ιταλία. Γι’ αυτούς όσο περισσότερα σκουλήκια έχει το τοπικό τυρί, που είναι γνωστό ως casu marzu, τόσο καλύτερα.