Υπάρχουν χωριά στην Ελλάδα που ξεχωρίζουν για τη γραφικότητά τους. Άλλα για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον τους, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που διακρίνονται για την υπέροχη θέα τους.

Τα χωριά που ακολουθούν έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ενώ φημίζονται ιδιαιτέρως για την απρόσκοπτη θέα που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, κάνοντάς το βλέμμα να χάνεται στον ορίζονται.

Μακρινίτσα, Πήλιο

Με την θέα που απλώνεται απρόσκοπτα μπροστά της, δικαίως την αποκαλούν και «μπαλκόνι» του Πηλίου, καθώς από εδώ το βλέμμα φτάνει στο Βόλο και χάνεται στα νερά του Παγασητικού.

Η Μακρινίτσα συναντάται στο δυτικό τμήμα του Πηλίου, μετά την Πορταριά και σε απόσταση περίπου 11 χλμ. από το Βόλο. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι τα παραδοσιακά, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής κτίρια, τα πέτρινα καλντερίμια, η γραφική ατμόσφαιρα και φυσικά η απρόσκοπτη θέα στο Βόλο και τα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Φιδάκια, Ευρυτανία

Ένα από τα πιο απομονωμένα και απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας, συναντάται σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου. Η διαδρομή για να φτάσει κανείς εδώ ονειρική μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην καρδιά της φύσης του νομού, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της διανύει φιδογυριστούς δρόμους.

Χτισμένα σε υψόμετρο 1.000 μέτρων τα Φιδάκια υποδέχονται τους επισκέπτες τους στο όμορφο και γραφικό σκηνικό τους, για να τους προσφέρουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται: ήρεμες και γαλήνιες στιγμές σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Ο ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, χαρακτηρίζεται για τις υπέροχες εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ, ενώ πρωταγωνιστής όλων θεωρείται η εκπληκτική θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα και τη λίμνη των Κρεμαστών.

Παλαιός Παντελεήμονας

Φωλιασμένος στις πλαγιές του κάτω Ολύμπου και σε υψόμετρο 500 μέτρων, ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Ο γραφικός παραδοσιακός οικισμός προσφέρει φανταστική θέα προς το Κάστρο του Πλαταμώνα, το Θερμαϊκό Κόλπο και τα παράλια της Πιερίας.

Αυτό το υπέροχο πέτρινο χωριό μαγεύει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μετά το παρκάρισμα του αυτοκινήτου στο χώρο στάθμευσης στην είσοδο του οικισμού, ένα καλντερίμι οδηγεί στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου δεσπόζουν η εκκλησία του Παντελεήμονα και το παλιό σχολείο κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια. Η θέα από εδώ ψηλά είναι μαγευτική.