Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Αχαΐας συναντάται στο χωριό Άνω Βλασία, μέσα στο ελατόδασος του Ερύμανθου, σε μια κάθετη και απότομη πλαγιά του ορεινού όγκου, κοντά στα Καλάβρυτα και σε απόσταση 46 χλμ. από την Πάτρα. Ο λόγος για τους καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη, ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα.

Άγιοι Ταξιάρχες: Οι άγνωστοι καταρράκτες της Αχαΐας

Για να προσεγγίσει κανείς το συγκεκριμένο σημείο παίρνει το δρόμο που διασχίζει το χωριό και σε λίγο μετατρέπεται σε χωματόδρομο. Η διαδρομή περνά μέσα από ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον και διαρκεί περίπου 10- 12 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Από το ύψος του δρόμου περίπου 100 σκαλοπάτια κατηφορίζουν σε μια πλαγιά γεμάτη με πλατάνια, οδηγώντας τον επισκέπτη στο μοναδικό αυτό φυσικό σκηνικό που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Τα νερά των καταρρακτών που σμίγουν από διάφορες κατευθύνσεις πέφτουν ορμητικά δημιουργώντας μια μικρή λιμνούλα και συνεχίζοντας την πορεία τους, για να ενωθούν με τον Σελινούντα ποταμό, ένα μικρό ρυάκι που περνά κάτω από ένα ξύλινο γεφυράκι.

Όποιος συνεχίσει το μονοπάτι (Οδοιπορικό Μονοπάτι 31) παραπλεύρως του ποταμού Σελινούντα οδηγείται μέχρι το Γερμοτσανίτικο Διάσελο, διασχίζοντας μια διαδρομή μέσα σε ένα υπέροχο πλατανόδασος που δίνει τη σκυτάλη σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο ελατόδασος.