Ένα από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά σημεία των Χανίων συναντάται λίγο έξω από την όμορφη πόλη της Κρήτης, μαγεύοντας τον επισκέπτη με το μαγικό και απόκοσμο τοπίο που αντικρίζει.

Παλιά, διατηρητέα κτίρια ταξιδεύουν στη δεκαετία του ΄50, όταν λειτουργούσαν ως μονάδες βυρσοδεψίας. Ο λόγος για τα γραφικά, πια, Ταμπακαριά, που εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν και το «βιομηχανικό μνημείο» της πόλης.

Σχεδόν πάνω στη θάλασσα, συναντώνται στη συνοικία της Χαλέπας, μία από τις πιο αρχοντικές και ιστορικές περιοχές της πόλης, σε απόσταση 10 λεπτών οδικώς από τα Χανιά.

Η φήμη της περιοχής, γενικότερα, έγκειται στο γεγονός ότι εδώ υπογράφηκε η «Συμφωνία της Χαλέπας» μεταξύ της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των αντιπροσώπων την συνέλευσης Κρητών, στο γενικότερο πλαίσιο της διεθνούς Βερολίνειας Συνθήκης.

Στις αρχές του 19ου αιώνα εύποροι Χανιώτες έχτισαν εδώ τις οικίες τους και μετέτρεψαν το συγκεκριμένο προάστιο σε αριστοκρατική περιοχή με εντυπωσιακές επαύλεις, ολάνθιστους κήπους και δρόμους με δέντρα, δίνοντάς του ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία της περιοχής, λοιπόν, είναι και τα Ταμπακαριά, τα παλιά βυρσοδεψεία (εργοστάσια επεξεργασίας δερμάτων) της πόλης που πλέον, μοιάζουν με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας.

Δίπατα ή τρίπατα πέτρινα κτίρια ακριβώς μπροστά στη θάλασσα που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αι. και διαθέτουν κεραμιδένιες σκεπές, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη της περιοχής συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα. Από εδώ θα απολαύσετε θέα και στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.