Η «πύλη» που οδηγεί στο βουνό των Θεών

Το Λιτόχωρο είναι από τα ομορφότερα μέρη - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:17
16/10/2019
Η «πύλη» που οδηγεί στο βουνό των Θεών
1
loading

Πρόσφατα, το  CNN Travel  δημοσίευσε τη λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά. Και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και το Λιτόχωρο, το οποίο μάλιστα καταλαμβάνει την 7η θέση. Και η διάκριση αυτή, μόνο τυχαία δεν είναι.

Το Λιτόχωρο, λοιπόν, είναι χτισμένο στους πρόποδες του «ιερού» βουνού των 12 Θεών του Ολύμπου. Και αγέρωχο ορθώνει το ανάστημα του εκεί στις πλαγιές του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου. Γι’ αυτό και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως και το «σκαλοπάτι» που σε οδηγεί στο βουνό των Θεών.

Είναι χτισμένο στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα κι αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλων των εποχών. Σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής αλλά και κάποια νεοκλασικά, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες κρήνες και φυσικά η επιβλητική σκιά του Ολύμπου συνθέτουν το εκθαμβωτικό ψηφιδωτό της περιοχής.

Η γραφική αυτή κωμόπολη είναι συνυφασμένη με τις εξερευνήσεις του βουνού των Θεών, καθώς αποτελεί μία από τις συνηθέστερες αφετηρίες για εκδρομές στον Όλυμπο. Αν βρεθείτε στο Λιτόχωρο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το φαράγγι του ποταμού Ενιπέα, μία εντυπωσιακή διαδρομή με αφετηρία τους Μύλους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar φωφω

    Και εκεί κάνταρ,υπήρξε το ιερό όρος των αρχαίων ελλήνων,οι οποίοι πίστευαν,ότι ήταν το κέντρο τού ελληνικού κόσμου,όπως κ όλης τής οικουμένης. Το όνομα του ετυμολογείται από το θέμα λύμπ_ και λαμπ_ από όπου κ το ρήμα λάμπω. Εκεί οι αρχ θεοί ανέβηκαν,αφού εγκατέλειψαν πριν την αρχική τερατώδη μορφή κ απέκτησαν ανθρώπινη όψη,κατ εικόνα κ ομοίωση επίλεκτων τύπων τής ελληνικής φυλής. Λαμπερή ημέρα για όλους εσάς beast !!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει