Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σάς παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 7. Rotterdam Market Hall, Ρότερνταμ, Ολλανδία

Τοποθεσία: Ρότερνταμ, Ολλανδία
Ημερομηνία: Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014
Αρχιτέκτονας: Αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV
Σκοπός: Εμπορικό Κέντρο

Η κατασκευή του νέου Εμπορικού Κέντρου στο Ρότερνταμ έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να μετατραπεί σε διάσημο αξιοθέατο, που θα κοσμεί το κέντρο της πόλης.

Το σχεδιασμό του επιμελήθηκε η εταιρεία MVRDV και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Η συνολική επένδυση είναι ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, με συνολική επιφάνεια 100.000 m2.

Στο σημείο ίδρυσης του Ρότερνταμ, κοντά στην ιστορική εκκλησία Laurens, το εντυπωσιακό Εμπορικό Κέντρο θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, 1200 θέσεις στάθμευσης, καθώς και διαμερίσματα.

Η αψίδα από 228 διαμερίσματα θα δημιουργήσει μια μεγάλη αίθουσα που θα στεγάζει τα καταστήματα και τα εστιατόρια, καθώς και ένα υπόγειο σούπερ μάρκετ.

Τα διαμερίσματα θα έχουν όλα μπαλκόνι στο εξωτερικό και ένα παράθυρο στο εσωτερικό της αγοράς.

Το 40 μέτρων ψηλό και μεγάλο άνοιγμα του εμπρός και πίσω, θα καλύπτεται με γυάλινες προσόψεις, που θα επιτρέπουν στο φυσικό φως να φωτίζει το χώρο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…