Η αρχοντική Ύδρα υποδέχεται τους επισκέπτες της αμφιθεατρικά χτισμένη με τα παραδοσιακά, πέτρινα κτίρια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές να αγκαλιάζουν το παλιό λιμάνι.

Μέσα στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρά της χωράει απλόχερα η ομορφιά μιας υπέροχης αρχιτεκτονικής, μιας κοσμοπολίτικης αύρας και μιας ένδοξης ιστορίας. Εδώ, τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται, κι έτσι μπορεί κανείς να εκτιμήσει το περπάτημα στα υπέροχα γραφικά και αρχοντικά σοκάκια της.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι το πανέμοφο σκηνικό στο Παλιό Λιμάνι, ενώ ένα ταξίδι στο χρόνο ξεκινά μόλις βρεθεί κανείς στην παλαιότερη συνοικία του νησιού, την Κιάφα.

Στα όσα αξίζει κανείς να επισκεφτεί στο αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού το Μουσείο με το αρχείο της Επανάστασης, καθώς και να παρατηρήσει από κοντά τα αρχοντικά των Κουντουριώτη, Μιαούλη, Τομπάζη, Κριεζή, Βούλγαρη και Τσαμάδων, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Τέλος, στο νησί με τον έντονα καλλιτεχνικό χαρακτήρα διοργανώνονται συχνά αξιόλογες εκθέσεις.

Κοντά στο λιμάνι της Ύδρας και εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια είναι οι παραλίες Σπηλιά, Υδρονέτα, Αυλάκι και Μανδράκι. Για τις υπόλοιπες θα χρειαστεί να πάρετε θαλάσσιο ταξί, βάρκα ή γαϊδουράκια.

Απολαύστε μια «πτήση», λοιπόν, πάνω από το αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας με τα πλάνα που εξασφάλισε η ομάδα Travel Inspiration.