Ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες φημίζονται για την ένδοξη ναυτική παράδοση, την αξιόλογη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από την Πειραιά, απέχουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μόλις 2 ώρες, ενώ προσεγγίζονται και οδικώς μέσω της Κόστα.

Γνωστές ως «Πιτυόνησος» και «Πιτυούσα» κατά την αρχαιότητα, οφείλουν το σημερινό όνομά τους στους ναυτικούς του Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, την περίοδο 1821-1832, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μαζί με την Ύδρα και τα Ψαρά ήταν από τα πρώτα νησιά που εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων.

Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, στις Σπέτσες αναδείχτηκαν δύο από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του νησιού, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο Ανδρέας Μιαούλης.

Οι Σπέτσες αποκαλούνται και ως «μυροβόλος νήσος» από τους Ενετούς, οι οποίοι τις αποκαλούσαν «Isola di Spezzie», δηλαδή «νησί των αρωμάτων» από τις υπέροχες ευωδίες των λουλουδιών τους.

Στο νησί υπάρχουν λίγες (το νησί καταλαμβάνει μία έκταση 22,5 τ.χλμ.) παραλίες, αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, αλλά και πανέμορφες εικόνες και τοπία που σίγουρα μένουν χαραγμένα στη μνήμη -νεοκλασικά σπίτια με βοτσαλωτές αυλές, εντυπωσιακά αρχοντικά, η επιβλητική Ντάπια και το γραφικό παλιό λιμάνι.

Το βίντεο του Travel Inspiration εξασφάλισε υπέροχες εικόνες από το ιστορικό νησί αφ’ υψηλού.