Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 2. Basket Building, Ohio, ΗΠΑ

Τοποθεσία: Ohio, ΗΠΑ
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 1997
Αρχιτέκτονας: Άγνωστος
Σκοπός: Κτήριο γραφείων

Η Longaberger Company είναι μια αμερικανική εταιρεία, που κατασκευάζει καλάθια από ξύλο σφενδάμου, ενώ ασχολείται και με τη δημιουργία άλλων προϊόντων, όπως κεραμικά και υφασμάτινα αξεσουάρ.

Αυτή η εταιρεία, που ξεκίνησε ως το όραμα του ιδρυτή της Dave Longaberger, κατάφερε να γίνει γνωστή παγκοσμίως λόγω του μοναδικού κτιρίου, που φιλοξενεί τα γραφεία της και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από ένα γιγαντιαίο καλάθι.

Το κτήριο ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1997 και ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το βραβείο Build Ohio Award, για την ιδιαίτερη κατασκευή του.

Είναι κατασκευασμένο από στόκο πάνω σε μια δομή από χάλυβα, που βοηθά να δημιουργήσει την εμφάνιση ενός πραγματικού Longaberger Basket.

Και ενώ το εξωτερικό των γραφείων είναι ένα θαύμα από μόνο του, το εσωτερικό του είναι εξίσου θεαματικό με μαρμάρινα δάπεδα και όμορφη διακόσμηση.

Παράλληλα, ο περιβάλλοντας χώρος έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, με πολλούς χώρους πρασίνου να περικλείουν το ευφάνταστο αυτό κτήριο – καλάθι.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…